• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

18.12.2018

08:16

(FOTO/VIDEO) NOĆ IZ HORORA ZA (SKORO SVE) SRBE U NBA! Totalni raspad Kingsa, Teo i Bobi nevidljivi, A KOKOŠKOV VEZAO TREĆU POBEDU!

Košarka

(FOTO/VIDEO) NOĆ IZ HORORA ZA (SKORO SVE) SRBE U NBA! Totalni raspad Kingsa, Teo i Bobi nevidljivi, A KOKOŠKOV VEZAO TREĆU POBEDU!

Podeli vest

Srpski trener na klupi FIniksa došao na pobednički kolosek dok je umor savladao "srpski Sakramento"

Košarkaši Sakramento Kingsa ubedljivo su poraženi od Minesote 132:105 u svom trećem meču u poslednja četiri dana, a drugom u dva dana, pa su dobre partije startne petorke i srpskih košarkaša ovoga puta izostale.

Kingsi su očajno ušli u meč, očigledno umorni posle vezanih utakmica koje su prethodnih dana morali da igraju. Jedini koji je pogađao na početku bio je Badi Hild, koji je ubacio prvih 16 od 17 poena.

Minesota je brzo došla do petnaestak poena prednosti, trener Sakramenta je pokušao tajm-autom da prodrma svoje košarkaše, ali bez uspeha. Prva deoncia je završena 38:23. I do kraja poluvremena viđena je slična slika.

Bjelica, Bogdan i ostali nisu ušli u željeni ritam pa je trener Dejv Jeger umesto startera u igru uveo igrače koji inače imaju manju minutažu, Labisijera, Meklemora, Džajlsa i Troja Vilijamsa.

Do poluvremena prednost domaćina rasla je do +36, da bi se rezervisti trgli u 3. četvrtini i napravili seriju 24:3 koja ipak nije bila dovoljna za preokret jer, starteri nisu ulazili u igru pa je Minesota lako uspela da vrati stečenu prednost za ubedljivu pobedu.

U timu Sakramenta Bogdan Bogdanović je za 10 minuta na parketu ubacio svega 5 poena, dok je Bjelica za 5 minuta ostao bez učinka. Najefikasniji je bio badi Hild koji je na svoj rođendan ubacio 21 poen.

U pobedničkom timu 17 poena postigao Vigins, Dijeng je dodaao 15, Karl-Entoni Tauns upisao je 14 poena i 14 skokova.

Sa druge strane, u Njujorku, Igor Kokoškov i njegovi Finiks Sansi savladali su Nikse sa 128:110 i tako vezali i treći trijumf.

Posle Dalasa i Minesote koje su Sansi savladali u Finiksu, nije sve najbolje počelo u Medison Skver Gardenu.

Foto: Tanjug/AP

Sansi su gubili posle prve deonice, ali su uspeli da sačuvaju kakav-takav priključak. Ipak, ključna je bila treća četvrtina koju su Sansi dobili sa 41:17, pogotovo poslednja tri minuta u kojima je ekipa Igora Kokoškova stvorila ključnu razliku od koje se domaćin više nije oporavio.

Devin Buker sa 38 poena bio je najefikasniji u pobedničkom timu, Diandre Ejton upisao je 21 poen  i 13 skokova, Ti-Džej Voren imao je 26 poena (11-18 iz igre, 5sk), a Džamal Kraford dodao je 6 poena i čak 14 asistencija, što je Kokoškov istakao kao ključno z apobedu u ovom susretu.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Emanuel Mudijej, sa 32 poena, Kevin Noks ubacio je 17 poena, a Mario Hezonja dao je 14.

Treći tim u kojem nastupaju srpski košarkaši Los Anđeles Klipers poražen je od Portlanda 131:127 u poslednjem meču večeri.

Boban Marjanović  za 5 minuta miao je skroman učinak od 2 poena i jedne asistencije dok Miloš Teodosić nije ni ulazio u igru.


Rezultati NBA mečeva u noći između ponedeljka i utorka:

Detroit - Milvoki 104:107
Njujork Niks - Finiks 110:128
Hjuston - Juta 102:97
Minesota - Sakramento 132:105
Oklahoma - Čikago 121:96
San Antonio - Filadelfija 123:96
Golden Stejt - Memfis 110:93
Los Anđeles Klipers - Portland 127:131


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija