• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

19.12.2018

08:07

MAGIČNA NOĆ JOKIĆA I DONČIĆA! Srbin bolji od sjajnog Slovenca, DENVER PIŠE ISTORIJU!

Košarka

MAGIČNA NOĆ JOKIĆA I DONČIĆA! Srbin bolji od sjajnog Slovenca, DENVER PIŠE ISTORIJU!

Podeli vest

Nagetsi napravili najbolji start u istoriji franšize računajući prvih 30 utakmica u sezoni, a za to je najzaslužniji srpski košarkaš

NBA liga, tačnije ''Pepsi centar'' u kom domaće utakmice igraju košarkaši Denvera, videli su u noći između utorka i srede magiju koju u sebi nose samo košarkaši iz bivše Jugoslavije - magiju Nikole Jokića i Luke Dončića.

Jokić je, na kraju, bio uspešniji, pošto je njegov Denver savladao Dalas rezultatom 126:118 za sedmi uzastopni trijumf kod kuće.

Srpski košarkaš je, za 35 minuta koliko je proveo na terenu, ubacio 32 poena i imao 16 skokova i četiri asistencije.

Dodao je Jokić i tri ukradene lopte od kojih jejedna bila na nešto više od dva minuta pre kraja, kada je u prodoru bio upravo Dončić. Bio je to kontranapad Dalasa u trenutku kada je na semaforu stajalo 119:112 za domać tim. Da je Slovenac pogodio za -5, ko zna šta bi se na kraju sve izdešavalo...

- Jokić je igrač koji vrlo brzo može da bude Ol star kalibar. Njegov pregled igre, vizija, veština sa loptom uprkos tome što je visok... - rekao je trener Dalasa Rik Karlajl.

Dončić je, takođe, odigrao dobru partiju i ubacio je 23 poena Denveru. Dodao je i 12 asistencija, što je svakako njegov lični rekord u NBA ligi.

Foto: AP Photo

Harison Barns je sa 30 bio najefikasniji u redovima Dalasa, dok je u Denveru Džamal Marej pratio Jokića sa 22 poena. Od tih 22 čak 10 je ubacio u poslednjoj četvrtini, a u pobedničkoj ekipi vredi istaći i Morisa i Lajlsa sa po 16, te Bizlija i Ernangomeza sa po 12 ubačenih poena.

Denver je ovom pobedom došao do skora 21-9, što mu je najbolji početak sezone u istoriji franšize računajući prvih 30 utakmica. Poslednji put su bili usamljeni na čelu Zapada posle 25 utakmica još u martu 1977. godine.

Moramo istaći da je protiv Dalasa i te kako bilo gusto, iako konačan rezultat to ne govori. Denver je prvi put u ovih sedam uzastopnih pobeda na domaćem terenu uspeo da primi preko 100 poena.

Presudila je, ipak, ona serija od 14-0 na kraju treće deonice, a vredi pomenuti i to da je domaći tim igrao bez povređenih Milsapa, Bartona i Harisa.

Jokića i ekipu sada čekaju dva gostovanja, a prvo je u subotu protiv Klipersa za koje nastupaju Miloš Teodosić i Boban Marjanović.

Rezultati:

Indijana - Klivlend 91:92
Atlanta - Vašington 118:110
Bruklin - LA Lejkers 115:110
Denver - Dalas 126:118


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17