• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.12.2018

20:07

(VIDEO) EVROLIGA: Veseli i Lovernj utišali "Moraču", nova žrtva Moskovljana bio je Efes!

Košarka

(VIDEO) EVROLIGA: Veseli i Lovernj utišali "Moraču", nova žrtva Moskovljana bio je Efes!

Podeli vest

Košarkaši Fenerbahčea deklasirali su Budućnost u Podgorici rezultatom 89:65 u 14. kolu Evrolige, dok je Olimpijakos bio ubedljiv protiv Gran Kanarije 98:77, a CSKA je savladao Efes 102:84

Držali su se Podgoričani tokom prvog dela utakmice. Ali, ekipa Željka Obradovića utamicu je prelomila tokom treće četvrtine, kada je stekla 12 poena viška. Prednost je u poslednjoj četvrtini samo rasla, pa je na kraju bilo "+24" za Turke - 89:65.

Fener su predvodili Jan Veseli sa 19 poena i Žofri Lovernj koji je ubacio dva poena manje, Nikola Kalinić je postigao osam poena, a pet Marko Gudurić. U ekipi Budućnosti najefiksniji bili su Klark sa 15 i Popović sa 12 poena.

Olimpijakos je bio veoma ubedljiv, ovoga puta protiv Gran Ganarije - 98:77. Srpski centar Nikola Milutinov postigao je 11 poena, imao pet asistencija i šest uhvaćenih lopti. Najbolji kod "crveno-belih" bio je Vasilis Spanulis sa 21 poenom i 7 asistencija, a pratio ga je i Jorgos Printezis sa pet poena manje. 

Nikola Radičević je kod gostiju na parketu proveo manje od dva minuta i ostao bez zapaženog učinka, dok su najbolji bili Sim-Sander Vene i Ondrej Balvin sa po 12 poena. 

 

 

Košarkaši CSKA Moskve pobedili su turski Efes rezultatom 102:84. CSKA ostvario je 11. pobedu u dosadašnjem toku sezone i izjednačio se sa Real Madridom po broju trijumfa, koji ipak ima utakmicu manje. Efes i uprkos porazu ostaje na mestu koje ih vodi u plej-of Evrolige. 

Kod domaćina istakli su se Vil Klajburn sa 24 poena i 11 skokova i Nando de Kolo koji je imao 21 poen, pet skokova i šest asistencija. Serhio Rodriges imao je osam, a Otelo Hanter 13 poena, dok je Nikita Kurbanov imao zanimljivu statistiku od devet poena, šest skokova i čak šest ukradenih lopti. 

U ekipi Efesa bolji od ostalih bio je Rodrig Buboa sa 24 poena, Brok Motum je imao 16, a Krunoslav Simon 11 poena.  Srpski košarkaš Vasilije Micić meč je završio sa sedam poena.

 

 

 

 


EVROLIGA 


14. kolo

CSKA Moskva - Efes 102:84
Budućnost - Fenerbahče 65:89
Olimpijakos - Gran Kanarija 98:77
Baskonija - Barselona 70:77

Petak

Himki - Darušafaka 18.00
Žalgiris - Makabi Tel Aviv 19.00
Bajern - Real Madrid 20.00
Panatinaikos - Armani Milano 20.00

Tabela

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija