• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.01.2019

08:00

(VIDEO) ŠOU SRBA U NBA NA POČETKU 2019! Jokićev tripl-dabl za pamćenje, dabl-dabl Bjelice, Bogdan ubacio 19 poena!

Košarka

(VIDEO) ŠOU SRBA U NBA NA POČETKU 2019! Jokićev tripl-dabl za pamćenje, dabl-dabl Bjelice, Bogdan ubacio 19 poena!

Podeli vest

Srpski košarkaši u NBA briljirali su na otvaranju 2019. godine, ali se radovao samo Nikola Jokić koji je ostvario novi tripl-dabl

Centar Denvera nastavio je tamo gde je stao u 2018. godinu. U trijumfu Denvera protiv Njujork Niksa na svom parketu rezultatom 115:108 upisao je treći tripl-dabl ove sezone.

Srpski centar je na parketu proveo 34 minuta i za to vreme je postigao 19 poena, uz 15 asistencija i 14 skokova. Jokić je šutirao 8-16 iz igre, 1-2 za tri poena, 2-3 sa linije slobodnih bacanja, imao je i jednu ukradenu loptu, pet izgubljenih, uz tri blokade.

Ovako popunjene statističke podatke nije imao nijedan košarkaš još od 1987. godine, kada je to učinio legendarni Leri Bird. 

 

 

Inače, ekipa iz Njujorka vodila je tokom cele druge deonice i većeg dela treće četvrtine, ali je Denver prelomio meč tokom poslednje deonice.  Denver je poslednjih 12 minuta igre dobio sa 33:24. Jokić je sa pet vezanih poena, uz pogođenu trojku, napravio je ključnu razliku i zadao udarac Niksima.

Najefikasniji u Denveru je bio Malik Bizli sa 23 poena, Pol Milsap je postigao 16 poena, dok je Tori Kreg ubacio 13 poena. Luk Kornet je predvodio Nikse sa 19 poena, Kevin Noks je ubacio 18, Enes Kanter je postigao 17 poena, uz 12 skokova, Tim Hardavej junior je imao 16 poena, a Emanuel Mudiej 15 poena. 

Denver je vezao treću pobedu zaredom i prvi je na Zapadu sa skorom 24-11, a u sledećem meču gostuje Sakramentu. 

Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović su odigrali sjajn meč, ali je Sakramento ipak poražen od Portlanda 113:108 posle produžetka.

Portland je bio bolji u prvom poluvremenu, ali su Kingsi preokrenuli i imali dobru šansu da upišu pobedu. Vodili su sa 99:90 na četiri minuta do kraja, ali su ipak ispustili vođstvo. Meč je u produžetak odveo Demijan Lilard poenima na 15,5 sekundi do kraja. U dodatnom periodu su Blejzersi bili bolji sa 10:5, ponovo najviše zahvaljujući Lilardu, koji je ubacio pet poena u produžetku.

Bogdan Bogdanović je meč završio sa 19 poena, 7-19 iz igre, 3-11 za tri poena, 2-2 slobodna bacanja, uz po pet skokova i asistencija, kao i tri blokade. 

Krilni centar Nemanja Bjelica je ostvario dabl-dabl sa 14 poena i 16 skokova za 36 minuta koliko je proveo na parketu, a imao je i dve asistencije i blokadu. Najefikasniji u Sakramentu je bio Badi Hild sa 27 poena, dok je Diaron Foks ubacio 13 poena. 

Jusuf Nurkić je odigrao sjajan  meč sa 24 poena, 23 skoka, sedam asistencija, pet ukradenih lopti i isto toliko blokada. Centar iz BiH je šutirao 5-10 iz igre, 14-16 sa linije penala, imao je 18 defanzivnih skokova, a izgubio je četiri lopte. Postao i prvi igrač u istoriji NBA lige, koji je imao bar pet "poena" u pet statitisčkih kolona, a da je pritom imao više od 20 poena i 20 skokova. Lilard je utakmicu završio sa 25 poena, dok je Set Kari ubacio 18. 

 

Filadelfija je kao gost nadigrala LA Kliperse sa 119:113, a Boban Marjanović je u igri proveo pet minuta i imao jednu asistenciju. Miloš Teodosić ni ovog puta nije bio u konkurenciji.

NBA LIGA

Toronto - Juta 122:116
Milvoki - Detroit 121:98
Denver - Njujork 115:108
Sakramento - Portland 108:113 posle produžetka
Los Anđeles Klipers - Filadelfija 113:119


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija