• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.01.2019

20:50

(VIDEO) EVROLIGA: Fenerbahče i Real gaze, Micić predvodio Efes!

Košarka

(VIDEO) EVROLIGA: Fenerbahče i Real gaze, Micić predvodio Efes!

Podeli vest

Košarkaši Fenerbahčea bez problema savladali su Žalgiris u Istanbulu rezultatom 78:61 u 18. kolu Evrolige

Bila je ovo prva pobeda domaćina posle dva uzastopna poraza. Gosti su vodili samo na startu meča, kada su napravili seriju 5:0, ali puleni Željka Obradovića su ekspresno preokrenuli rezultat, poveli i prednost nisu ispuštali do kraja utakmice. 

Tokom druge četvrtine Fener je imao 19 poena prednost, Žalgiris je tokom poslednjih 10 minita igre uspeo da priđe na "minus sedam", ali gosti nisu imali snage da urade nešto više, pa je Fener na kraju ubedljivo trijumfovao.

Mahmutoglu je bio najefikasniji sa 14 poena, isto toliko je imao i Slukas, Veseli je imao dabl-dabl ubacio je 13 poena i imao 10 uhvaćenih lopti, Gudurić je meč završio sa 5 poena i 3 asistencije, a Kalinić sa 6 poena.

 

 

Košarkaši Real Madrida deklasirali su Olimpijakos u glavnom gradu Španije sa 94:78.

Entoni Rendolf je sa 16 poena predvodio pobedničku ekipu, a pratio ga je Gustavo Ajon sa 13, koliko je ubacio u plejmejker Fakundo Kampaco.

Na drugoj strani se osetio izostanak Nikole Milutinova. Najefikasniji je bio Zek Lidej sa 15 poena.

Košarkaši Anadolu Efesa lako su savladali ruski Himki 81:72. Turski tim predvodio je sjajni Vasilije Micić, srpski košarkaš postigao je 16 poena, imao i osam asistencija za 27 i po minuta na parketu. Micića su sa po 11 poena pratili Brajant Danston, Džejms Anderson i Adrijen Moerman koji je imao i devet skokova.

Himki je predvodio Džordan Miki sa 14 poena i 9 uhvaćenih lopti, 12 je dodao Toni Kroker, 10 Entoni Džil, dok je Stefan Marković postigao 8 uz 3 skoka te po asistenciju i ukradenu loptu.

Efes je zabeležio 12. pobedu u sezoni, dok je Himki doživeo 11. poraz.

 

 

 

 

EVROLIGA

18. kolo

Četvrtak

Efes - Himki 81:72
Fenerbahče - Žalgiris 78:61
Real Madrid - Olimpijakos 94:78


Petak 

CSKA - Makabi 18.00
Budućnost - Darušafaka 19.00
Baskonija - Gran Kanarija 20.30
Bajern - Armani Milano 20.30
Barselona - Panatinaikos 21.00

Tabela

Foto: printscreen

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija