• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2019

09:19

DENVER MOŽE DA TREJDUJE JOKIĆA, srpski centar se ništa ne pita!

Košarka

DENVER MOŽE DA TREJDUJE JOKIĆA, srpski centar se ništa ne pita!

Podeli vest

Ukoliko bi to želeli Denver Nagetsi bi imali pravo da trejduju Nikolu Jokića, a naš centar nema pravo "veta".


Ovog utorka, 15. januara, istekao je embargo na trejdove 20 igrača koji su prošlog leta potpisali nove ugovore sa svojim timovima, a da u međuvremenu nisu postali slobodni agenti. 

Da bi pravilo "zabrane potpisa" bilo primenjeno, neophodno je da novi ugovor bude za određen procenat "jači" od prethodnog, a procenti se menjaju u zavisnosti od staža u NBA ligi, odnosno tipa ugovora iz kog igrač izlazi.

Letos su "luksuzne" ugovore potpisali i Nikola Jokić i Pol Džordž iz Oklahoma Siti Tandera, s tim da je Jokićeva "ruki" plata u trećoj sezoni iznosila 1.471.382, a Džordžova u osmoj uveliko 19.300.000 dolara. Za igrače koji su potpisali produžetak saradnje na kraju treće sezone, odnosno pre ulaska u četvrtu godinu tipskog "ruki" ugovora, neophodno je da nova zarada bude 120 odsto veća od prethodne. Denver i Jokić su tu granicu probili, s obzirom na to da je srpski centar letos dogovorio povišicu od 1.630 odsto!

To ga je, automatski, svrstalo među igrače za koje je važila "zabrana potpisa" do polovine januara u prvoj sezoni nakon potpisivanja, pa je Jokić od utorka igrač za kog klubovi imaju pravo da pošalju ponudu. Jokić će do isteka sezone 2021/22. zaraditi 114.093.280 dolara, a taj ugovor morao bi u celosti da preuzme njegov naredni klub, ukoliko bi do tada došlo do trejda

Međutim, s obzirom na to da je Jokić glavna karika u ekipi Nagetsa, jasno je da vlasnik franšize Sten Krenke, uopšte neće bio zainteresovan ni da sasluša ponude za njega.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija