• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.02.2019

01:12

(VIDEO/FOTO) BRAVO MAJSTORE! NIKOLA JOKIĆ IDE NA OL STAR, prvi Srbin posle 15 godina čekanja!

Košarka

(VIDEO/FOTO) BRAVO MAJSTORE! NIKOLA JOKIĆ IDE NA OL STAR, prvi Srbin posle 15 godina čekanja!

Podeli vest

Srpski košarkaš i as Denvera Nikola Jokić učestvovaće na ovogodišnjem Ol staru, pa će Srbija prvi put posle 15 godina imati igrača u utakmici svih zvezda NBA lige


Navijači, igrači i mediji odabrali su ranije startere, a treneri su izabrali još četrnaest košarkaša, po sedam rezervi u obe konferencije. Među njima je i naš Nikola Jokić.

 

 

Srbija je poslednji put svog predstavnika na Ol staru imala 2004. godine kada je Peđa Stojaković kao igrač Sakramenta učestvovao u ovom prestižnom događaju. Inače, Vlade Divac bio je akter Ol star meča 2001. godine, Predrag Stojaković 2002, 2003. i 2004. godine.

 

 

 

 

Nikola Jokić igra fenomenalno ove sezone, briljira iz utakmice u utakmice. Srbin je glavna karika druge najbolje ekipe na Zapadu i posle 50 odigranih utakmica Denver ima skor od 35 pobeda i 15 poraza, što je ujedno i najbolji početak sezone u istoriji ove franšize. Nikola prosečno beleži 20,1 poen, 10,4 skokova i 7,7 asistencija, ostvario je i osam tripl-dabl učinaka.

Na Istoku su treneri kao rezerve izabrali i crnogorskog centra iz Orlando Medžika Nikolu Vučevića, ali i Kajla Laurija, Blejka Grifina, Bredlija Bila, Krisa Midltona, Bena Simonsa i Viktora Oladipa

 

 

Iz Zapadne konferencije rezerve su pored Nikole Jokića još Rasel Vestbruk, Entoni Dejvis, Demijen Lilard, Lamarkus Oldridž, Klej Tompson i Karl-Entoni Tauns. 

 

 

Na Ol-staru neće igrati Zapad protiv Istoka kao što je nekada bio format, već će na "draftu", koji je 7. februara, dva kapitena  Lebron Džejms i Janis Adetokumbo birati svoje timove, dok je utakmica na programu 19. februara u Šarlotu.

Osim Lebrona Džejmsa i Janisa Adetokumba, starteri su još Stef Kari, Džejms Harden, Kevin Durent i Pol Džordž (iz Zapadne konferencije), Kemba Voker, Kajri Irving, Kavaj Lenard i Džoel Embid (iz Istočne konferencije).

 

 

Miljenik navijača Luka Dončić ostao bez mesta na prestižnom meču. Dončić igra fenomenalno za Dalas, međutim, treneri ga nisu stavili na spisak rezervi.

Tradicionalno će u okviru Ol star vikenda u NBA (17. februar) biti odigran i meč zvezda u usponu. Ove godine u dresu ekipe sveta na ovom meču gledaćemo Bogdana Bogdanovića i Luku Dončića. Bogdan Bogdanović igrao je na ovom meču i prošle godine i bio je proglašen za najboljeg igrača meča.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Da nije mene

pre 5 godina

Da nije mene, ....bi igrao za All Star. Glasao sam ga za inat. Nadam se da ce da igra za Srbiju, ubuduce i da mi vrati glas. Stojakovic je legenda, iako je Divac vise pominjan. Jokica tek ceka slava, ali mora da se oduzi i nama u Srbiji.

Ziko Pop

pre 5 godina

Vreme mu je da se odazove selektoru Srbije,u protivnom mars u...

Drago

pre 5 godina

Alal vera prvai je na klupi nije takav za reprezentaciju.

Markobg

pre 5 godina

Prestanite da ga nazivate srpskim kosarkasem. Decko se stidi svog porekla! Ne postoji fotografija gde se pored njega vidi srpska zastava...on nikad nece pristati da nosi dres reprezentacije.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija