• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

14.02.2019

13:52

KK SVETI ĐORĐE JE VEĆ POBEDNIK KUPA KORAĆA! Mali klub iz Žitišta biće potpuni hit!

Košarka

KK SVETI ĐORĐE JE VEĆ POBEDNIK KUPA KORAĆA! Mali klub iz Žitišta biće potpuni hit!

Podeli vest

Košarkaši Svetog Đorđa mogu da kažu da su već pobednici Kupa Radivoja Koraća, koji počinje u četvrtak u Nišu

Trećeligaš iz Žitišta kraj Zrenjanina, čiji igrači zarađuju od 6.000 do 10.000 dinara mesečno i koji treniraju najviše tri puta nedeljno, samim plasmanom na završni turnir ostvario je najveći uspeh u istoriji kluba, a današnji meč četvrtfinala protiv FMP predstavljaće samo krunu tog podviga.

Morali da igraju

Obaveza

Nikad dosad nismo ni igrali Kup, nego je ovog puta bio obavezan, pa smo morali
Marko Boljac, trener Svetog Đorđa


Sveti Đorđe je izborio to pravo plasmanom u finale Kupa KSS, a na putu do tog uspeha eliminisao je Zdravlje iz Leskovca i Vojvodinu. Trener Marko Boljac kaže da niko u klubu nije očekivao ovakav uspeh.

- Ovo je za nas veliki uspeh. Ipak mi nastupamo u trećoj domaćoj ligi. Nikad dosad nismo ni igrali Kup, nego je ovog puta bio obavezan, pa smo smo morali. Međutim, kad smo krenuli sa utakmicama, shvatili smo da možemo sa svima i tako smo stigli do finala - objašnjava Boljac.

KUP RADIVOJA KORAĆA


Četvrtfinale

Četvrtak
FMP - Sveti Đorđe 17.00
Partizan - Novi Pazar 19.30

Petak
Mega - Borac 17.00
Zvezda - Dinamik 19.30

Polufinale, Subota
FMP/Sveti Đorđe - Partizan/Pazar 17.00
Zvezda/Dinamik - Mega/Borac 21.00

Nedelja
Finale 17.00

Igrači Svetog Đorđa nisu profesionalci i ne žive od košarke, već im je to neka vrsta hobija.

- Nema ovde nekog profesionalizma. Više je to na dobrovoljnoj bazi. Imamo dva ili tri puta nedeljno trening, a ako se neko ne pojavi, nije nikakav problem. U klubu se zarađuje oko 6.000 dinara, a maksimalno 10.000. Od toga ne može da se živi i zato većina igrača, uključujući i mene kao trenera, radi neke normalne poslove. Ja sam po struci informatičar, a imamo i pravnike u ekipi. Takođe, neki su i studenti, a ima i nezaposlenih - tvrdi Boljac.

Dolazi 200 navijača

Klub iz Žitišta će otvoriti danas (17.00, Arena sport 1) Kup Koraća u prvom četvrtfinalnom meču protiv FMP. Međutim, Boljac priznaje da su njegovi izabranici priželjkivali da se sastanu sa Zvezdom ili Partizanom na startu ovog takmičenja.

- Mi smo svesni odakle dolazimo i da nam je ovo možda jedina prilika da igramo protiv Partizana ili Zvezde, zato smo se nadali da ćemo na žrebu dobiti nekog od večitih rivala. Ovakva šansa se jednom pruža, pa šta bude na kraju. Nažalost, nismo ih izvukli - zaključuje Boljac.

Košarkaši Svetog Đorđa imaće veliku podršku u "Čairu", pošto se očekuje dolazak čak 200 njihovih navijača.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17