• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2019

07:32

(VIDEO) BOGDAN I DONČIĆ REŠETALI TROJKAMA, ali Ameri su ipak bili jači!

Košarka

(VIDEO) BOGDAN I DONČIĆ REŠETALI TROJKAMA, ali Ameri su ipak bili jači!

Podeli vest

Prvog dana NBA Ol-stara u Šarlotu Tim SAD je ubedljivo slavio protiv Tima sveta 161:144 i osvojio trofej na utakmici Zvezda u usponu

Na takmičenju Zvezda u usponu učestvovali su samo igrači koji su ili rukiji, u prvoj godini ugovora, ili sofmori, igrači u drugoj godini ugovora.

Ovo je inače bio drugi trijumf selekcije SAD protiv ostatka sveta u prethodnih pet godina, koliko se meč "Zvezda u usponu" organizuje u okviru Ol-star vikenda. Za najboljeg igrača utakmice proglašen je krilni košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kajl Kuzma.

Ekipa koju je sa klupe predvodio as Boston Seltiksa Kajri Irving dominirala je u većem delu utakmice. Tim Dirka Novickog razigrao se u finišu utakmice. Ali, tada je već bilo prekasno jer su Amerikanci uzvratili na isti način, dodali gas, ekspresno se odelepili i ubedljivo sslavili. 

Prošlogodišnji MVP Bogdan Bogdanović je kao starter postigao 15 poena, imao je pet trojki iz 11 pokušaja, uz 5 skokova, 6 asistencija, jednu ukradenu i 4 izgubljene lopte za 24 minuta. Interesantno je da je bek Sakramenta nije imao nijedan šut za dva poena ni sa penala. 

Australijanac Ben Simone je bio najefikasniji u timu Sveta sa 28 poena, Lauri Markanen je upisao 21, Diandre Ejton 15, a Luka Dončić 13, uz 5 skokova i 9 asistencija.

 

Sjajni Kuzma je predvodio svoj tim sa 35 poena (15/27 iz igre, 3/10 za tri), Džejson Tejtum ga je pratio sa 30, Trej Jang je dodao 25, pet poena manje imao je Donovan Mičel..

 

U nedelju ujutro na programu su takmičenja u šutiranju trojki, zakucavanju i košarkašikim veštinama, a u ponedeljak zvanična Ol-star utakmica na kojoj će učestvovati Nikola Jokić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija