• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.02.2019

21:26

BIRALI SMO NEKE ŠUTEVE KAO DA VREDE PET POENA! Đorđević ljut posle Estonije: To je dokaz nestpljive i nervozne ekipe

Košarka

BIRALI SMO NEKE ŠUTEVE KAO DA VREDE PET POENA! Đorđević ljut posle Estonije: To je dokaz nestpljive i nervozne ekipe

Podeli vest

Nije se u Talinu radovala košarkaška reprezentacija Srbije plasmanu na Svetsko prvenstvo pošto je pred domaćom Estonijom poražena 71:70, a selektor "orlova" Aleksandar Đorđević ističe da ključ poraza leži u nekim ishitrenim šutevima

Đorđević je posle utakmice rekao da je njegov tim igrao srcem, ali da u nekim trenucima to ne pomaže, kao što je bio slučaj na meču u Talinu.

- Moram da čestitam pobedničkom timu jer je odigrao veliku utakmicu i pogodio nekoliko važnih trojki u četvrtoj deonici, pogotovo u pik-en-pop igri koju mi nismo znali da branimo s našim visokim igračima. Ključ naše igre mogli su da budu naši visoki igrači u njihovom reketu, ali naš stalni centar Raduljica imao je ranih problema s faulovima i nismo mogli da računamo na njega praktično do kraja, bio je izvan utakmice. Imali smo šansu da sa penala zasluženo overimo produžetak, ali smo žurili smo da ubacimo trojke, birali smo velike šuteve kao da su se računali pet poena, ne znam ni ja... To obično pokazuju ekipe koje su nervozne i nestrpljive i pokušavaju da pobede na taj način - rekao je Đorđević posle meča.

JOŠ NIŠTA OD MUNDOBASKETA! Estonci bolji od Srbije, u nedelju odlučujuća bitka

Uz sve mane i nedostatke koje su njegovi izabranici prikazali na meču protiv Estonije, Đorđević ne zaboravlja da navede u čemu je suštinska prednost bila rivala.

Igrali smo srcem i umom svih 40 minuta, možda su neki igrači pali, što je donekle i logično uz stalnu promenu rostera i nikada ne igramo s istih 12 igrača. To je prednost Estonije protiv nas jer ovo je tim koji igra često, treniraju, svi se dobro znaju... Na kraju nije to mala prednost. Imali smo dosta izgubljenih lopti koje mi se nimalo ne sviđaju. To su naši problemi, a napravili smo sedam ili osam grešaka više nego što je trebalo. Moji igrači su morali bolje da kontrolišu ofanzivni skok u prvom poluvremenu, tu nas je Estonija dosta poremetila. Trebalo je da imamo veću razliku, ali nismo mogli kada smo im dozvolili osam ofanzivnih skokova. To je košarka, igra sreće ponekad, a uvek pameti... Momci su izgarali - zaključio je Đorđević.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija