• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.02.2019

20:07

HRVATI NEĆE VIDETI KINU, Crna Gora na korak do Mundobasketa!

Košarka

HRVATI NEĆE VIDETI KINU, Crna Gora na korak do Mundobasketa!

Podeli vest

Nema više dileme, košarkaška reprezentacija Hrvatske neće videti Kinu, poražena je na svom terenu od Poljske sa 77:69, u poslednjem "prozoru" kvalifkacija za Svetsko prvenstvo

Ovim porazom "kockasti" su se definitivno oprostili od učešća na Svetskom prvenstvu, više nemaju nikakvu šansu da se plasiraju u Kinu.

Mateuš Ponitka bio je  heroj Poljske, jer je u završnici meča postigao najvažnije poene. Ponitka je na kraju bio i najefikasniji sa 20 poena, Ej Džej Sloter je ubacio 15, dok je Sokolovski meč završio sa 12. 

U poraženom sastavu Filip Krušin je postigao 21 poen, po deset su ubacili Miro Bilan i Hrvoje Perić, dok su po osam postigli Toni Katić i Darko Planinić. 


Hrvatska u poslednjem kolu igra protiv Mađarske, dok se Poljska sastaje sa Holandijom.

Crne Gore je pobedila  na gostovanju Ukrajinu rezultatom 76:74. Posle ovog trijumfa vrlo su blizu plasmanu na Mundobasket u Kini. Ima skor od 7/4 i u poslednjem kolu sastaju se sa direktnim protivnikom Letonijom. Ne smeju da izgube sa više od 9 razlike, jer su pobedili u Letoniji sa 84:75.

Sjajnu utakmicu odigrao je Derik Nidam koji je meč završio sa 26 poena, Dubljević je dodao  11, Šehović devet, a Popović i Todorović sa osam poena. 

U poraženom sastavu Bobrov je postigao 19, Mišula 16, Petrov 13, dok je nekadašnji igrač Zvezde Oleksandar Lipovij postigao osam.  Crna Gora u ponedeljak čeka Letoniju, dok Ukrajina gostuje Sloveniji.

SVETSKO PRVENSTVO

Kvalifikacije

Petak

Grupa I

Turska - Slovenija 77:58
Ukrajina - Crna Gora 74:76
Letonija - Španija 62:67

TABELA: Španija 9-2, Turska 8-3, Crna Gora 7-4, Letonija 6-5, Ukrajina 5-6, Slovenija 2-9.

Grupa J


Hrvatska - Poljska 69:77
Holandija - Litvanija 20.00
Italija - Mađarska 20.15

TABELA: Litvanija 9-1, Italija 7-3, Poljska 7-4, Mađarska 5-5, Hrvatska 4-7, Holandija 3-7


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Alex

pre 5 godina

Hrvati su zasluzili da im se smejemo do veka zbog onog sramnog bezanja u Atini... ali ne treba im se sprdati jer i nasi su u ku... jer ako ne pobede izrael kod kuce ne idemo ni mi na basket, tako da treba da se uozbilje maksimalno.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija