• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

24.02.2019

07:15

"ORLOVI", ZGAZITE TE IZRAELCE! Košarkaši Srbije igraju meč odluke za plasman na Svetsko prvenstvo

Košarka

"ORLOVI", ZGAZITE TE IZRAELCE! Košarkaši Srbije igraju meč odluke za plasman na Svetsko prvenstvo

Podeli vest

Košarkaši Srbije su u ozbiljnoj opasnosti da ostanu bez plasmana na Svetsko prvenstvo u Kini! Vicešampioni sveta su u četvrtak dozvolili sebi da izgube od autsajdera Estonije u Talinu (71:70), pa im je sad potrebna pobeda u poslednjem meču kvalifikacija protiv Izraela u "Pioniru" (16.00, RTS 1)!

Ukoliko "orlovi" izgube, morali bi da se nadaju da će Gruzija savladati Estoniju. Tada bi se naša reprezentacija našla u trouglu sa Izraelom i Gruzijom. Naš tim bi u tom slučaju imao najbolju koš-razliku, osim ako Izrael ne pobedi u Beogradu sa više od 22 razlike.

Propustili samo dva Mundobasketa


Neuspeh u kvalifikacijama značio bi da je naš tim prvi put još od Svetskog prvenstva u Čileu 1959. propustio da se kvalifikuje za Mundobasket. To je ujedno i jedini put da nismo izborili mesto na smotri najboljih reprezentacija. SP 1994. trebalo je da bude organizovano u Beogradu, ali je zbog sankcija Ujedinjenih nacija taj turnir premešten u Toronto, a nama je zabranjeno da učestvujemo

Bez prava na kiks

Poraz od Estonije prilično je neprijatno iznenadio navijače, tim pre što se u ekipu vratio kapiten Miloš Teodosić. Doskorašnji plejmejker Los Anđeles Klipersa ipak uverava da će njegovi saigrači i on izboriti plasman na Mundobasket.

- Ne znam šta nam se desilo u Talinu, definitivno nismo očekivali taj poraz. Borili smo se, imali prednost i na kraju smo izgubili. Hvala Bogu da imamo ovu utakmicu sa Izraelom i da je sve još uvek u našim rukama. Naravno, nemamo više prava na kiks. Moramo da izborimo vizu za odlazak na Svetsko prvenstvo - objašnjava Teodosić.

Paspalj: Fiba uništava košarku

Legendarni košarkaš Žarko Paspalj veruje da će Srbija imati predstavnika na Svetskom prvenstvu i pored svih problema.

- Ovakav sistem kvalifikacija nije dobar i ne bi trebalo da se ponovi. Reprezentacije nastupaju bez glavnih igrača i to nigde ne vodi. Samo neka se više završe. Imamo još šanse da se plasiramo na Svetsko prvenstvo i verujem da ćemo to i uspeti - tvrdi Paspalj.

Reprezentacija Srbije je u prvom meču sa Izraelom u Tel Avivu poražena 83:74. Centar "orlova" Đorđe Gagić veruje da će pred punim "Pionirom" uspeti da se revanširaju rivalu.

- Naš cilj se zna, a to je da obezbedimo učešće na Mundobasketu. Sve ćemo uraditi da se to ostvari. U nedelju igramo protiv Izraela i moramo da ih dobijemo. Tačno je da su oni slavili u Tel Avivu kada smo se prvi put sastali, ali to ne mora ništa da znači. Posebno jer sad igramo na domaćem terenu i imaćemo veliku podršku u "Pioniru" - ističe Gagić.

Jači za Milutinova

Reprezentacija Srbije će u narednom meču biti jača za centra Olimpijakosa Nikolu Milutinova, a timu bi trebalo da se priključi i krilni igrač Bajerna Vladimir Lučić. Krilni centar Stevan Jelovac kaže da se pobeda protiv Izraela ne dovodi u pitanje.

- Znamo kakva je situacija i da nemamo prava na kiks u nedelju. Moramo da slavimo u "Pioniru" i tako obezbedimo prolaz na Mundobasket. Dosta će nam značiti i to što ćemo biti u jačem sastavu na ovom duelu. Trebalo bi da nam se priključe neki igrači i to će nam svakako olakšati posao. Ovo će svakako biti najvažniji meč za nas u kvalifikacijama, svesni smo šta dobijamo ako budemo srušili Izrael - zaključuje Jelovac.







.







Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17