• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.02.2019

18:07 >> 17:55

KINO, STIŽEMO! Srbija pregazila Izrael i plasirala se na Svetsko prvenstvo!

Košarka

KINO, STIŽEMO! Srbija pregazila Izrael i plasirala se na Svetsko prvenstvo!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Kini ubedljivom pobedom nad selekcijom Izraela u Beogradu sa 97:76 (26:18, 23:15, 18:17, 30:26)

Bilo je bitno, baš bitno, a delovala je baš jednostavno. Fenomenalnom igrom "orlovi" nisu dozvolili Izraelcima da se ni u jednom momentu ponadaju da bi mogli da naprave nešto više u prepunoj hali "Pionir". Prepoznali su navijači da je našoj selekciji potrebna ogromna podrška kako bi stigli do konačnog cilja, a reprezentativci su odgovorili na pravi način.

Jednu od najboljih, ako ne i najbolju partiju u nacionalnom dresu pružio je igrač Unikahe Dragan Milosavljević koji je povukao kada je bilo najpotrebnije. Već u prvom poluvremenu stigao je do 18 poena, a imao je i odličnu podršku u vidu Miloša Teodosića (pogodio tri trojke u prvih 20 minuta). Gosti su bili u rezultatskom priključku samo u prvih pet minuta, ali se već na kraju prve deonice naziralo ko će odneti pobedu sa presudnog meča.

Pred kraj druge četvrtine naši su napravili fenomenalnu seriju na krilima Milosavljevića koji je bio aktivan na obe strane terena. Bio je borben u odbrani, odlično rešavao situacije u napadu, uspevao je i da napravi sopstvene mini serije od četiri ili pet vezanih poena. U trećoj deonici nije se rezultat bitno menjao. Gosti su u jednom momentu došli do serije od 9:0, ali su Teodosić i Milutinov vratili razliku na ubedljivih 19 poena prednosti.

Foto: Starsportphoto

Vladimir Lučić

Poslednjih 10 minuta meča u Beogradu bili su samo čista formalnost za selekciju Aleksandra Đorđevića. Može se reći da je to bilo vreme rezervisano za Vladimira Lučića koji je samo u poslednjoj deonici ubacio 11 poena. Gosti su se oslanjali na šut za tri poena (kao i u dobrom delu meča). Ipak, nije nisu mogli tokom cele utakmice da izdrže u ritmu koji su "orlovi" tempirali. Viđeno je dosta lepih poteza i ezgibicija naših centara Nikole Milutinova i Miroslava Raduljice koji se se potrudili da pobeda bude "zakucana".

Najefikasni u našem sastavu bio je pomenuti Vladimir Lučić sa 22 poena, a pratio ga raspoloženi Milosavljević koji je dodao 20. Na drugoj strani istakli su Kohen se sa 16 , odnosno Klajn koji je dodao poena 12 poena.

Kino, "orlovi" stižu!

Foto: Starsportphoto

Nezaustavljiv - Dragan Milosavljević

SRBIJA - IZRAEL 97:76 (26:18, 23:15,18:17, 30:26)

Dvorana: Aleksandar Nikolić u Beogradu

SRBIJA: Teodosić 11, Đoković 3, Tepić 2,  Milosavljević 20, Avramović 2, Simonović 5, Birčević 9,  Jelovac 8, Raduljica 5, Gagić,  Milutinov 10, Lučić 22.

IZREAL: Avdija10 , Gut, Pnini 3, Timor 3, Menko 3, Koen , Segiv, Zalmansov 10, Klajn 12, Ginat, Zosman 9, Ziv 10.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

TOK MEČA:

KRAJ!

ČETVRTA ČETVRTINA:

40.minut - Uspeli su Avramović i Đoković da se upišu u strelce i stave tačku na ubedljivu pobedu!

38. minut - LUČIĆ! Nova trojka našeg asa!

36. minut - Mini serija Lučića! Prvo trojka, a onda i zakucavanje! Ponovo je maksimalnih 22 razlike.

34. minut - Raduljica zakucava i odgovara na nešto bolju igru Izraela. Uspeli su gosti da spuste na 17 razlike, ali ne i da se dodatno približe "orlovima".

32. minut - Jelovac ponovo donosi najvećih 22 poena!

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Đorđević

31. minut - Odlično zakucavanje Milutinova kao fenomenalna najava poslednje deonice.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Siguran sa linije slobodnih bacanja Zalmanson za kraj treće deonice.

29. minut - Odlični Milutnov ponovo uspeva da izvuče dva plus jedan, a Srbija dobija tri poena iz ovog napada. Vraćena je prednost na 19 razlike.

28. minut - Traje serija gostiju, uspeli su da smanje na "samo" 13 poena razlike. Ipak, Milutinov pogađa uz faul, a i dodatno bacanje je pretvorio u pogodak.

26. minut - Izraelci su se konsolidovali i prave mini seriju od 5:0.

24. minut - Lučić siguran na drugoj strani. Ne dozvoljavaju "orlovi" gostima da se približe. Nakon promašaja gostiju kažnjava to Birčević novom trojkom! Srbija ide na 22 poena prednosti!

 

 

23. minut - Dosta promašaja na obe strane, ali prekida taj period Kohen.

21. minut - Odmah na startu drugog poluvremena Teodosić je naterao goste da naprave faul. Oba puta je plejmejker "orlova" bio siguran sa penala.

POLUVREME!

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Marko Simonović siguran, Srbija na poluvreme ide sa velikom prednošću.

19. minut - Traje serija "orlova", treću trojku pogađa Teodosić! Odlepila se Srbija na 16 razlike!

18. minut - Stevan Jelovac siguran sa linije slobodnih bacanja. Pometanju u napadu Izraela koriste "orlovi" i lako osvajaju loptu. Odmah potom napravljen je faul nad Milosavljevićem koji pogađa oba penala za "plus 11".

16. minut - Lučić donosi najveću prednost Srbiji od "plus devet". Međutim, Izraelci ne greše za tri poena, ovog puta pogodio je bio Pnini.

Foto: Starsportphoto

Stevan Jelovac i Vladimir Lučić

15. minut - Nova trojka gostiju. Jiftah Ziv siguran, ali uzvraća nezaustavljivi Milosavljević!

15. minut - Nema sumnje da je Milosavljević trenutno najbolji pojedinac na meču. Uspeo je da ukrade loptu Jovelu Zosmanu, a onda i da ga natera da napravi faul.

14. minut - Kakav potez! Bacio je Teodosić alej-up pas za Milosavljevića, a ovaj spektakularno zakucao. Pogrešili su nakon toga Izraelci, a igrač Unikahe ponovo to kažnjava. Sada gosti traže pauzu.

 

 

13. minut - Deni Avdija se prošetao do koša i lako poentirao. Aleksandar Đorđević reaguje tajm-autom.

12. minut - Nakon nekoliko uvodnih promašaja prve poene u nastavku postižu gosti. Idan Zalmanson siguran za dva poena.

Foto: Starsportphoto

Milenko Tepić

Prva četvrtina:

10. minut - Kakav kraj prve četvrtine. Sa istekom napada Teodosića pogađa drugu trojku na meču. Srbija ima "plus osam" nakon uvodnih 10 minuta.

10. minut - Odlična blokada Koena koji je uspeo da zaustavi Vladimira Lučiča, međutim nije uspeo to da nagradi Gaj Pnini.

9. minut - Džejk Koen poentira za Izraelce, ali na drugoj strani istom merom odgovara Nikola Milutinov.

 

 

8. minut - Nakon izjednačenja gostiju, Teodosić uzvraća prvom trojkom na meču. "Orlovi" idu na "plus tri".

5. minut - Još jednom gosti pogađaju za tri poena. Rafi Menco ne greši.

4. minut - Srbija održava prednost, nakon asistencije Miloša Teodosića siguran je Birčevič, na drugoj strani Izraelci odgovaraju novom trojkom.

2. minut - Trojka Dragana Milosavljevića, a odmah potom grešku Izraelaca koristi Milenko Tepić, Srbija vodi 7:0

1. minut - Prvi poeni za našu selekciju, siguran je Stefan Birčević.

16.00 - Meč je upravo počeo!

 

 

15.50 - Uz ekipu je i Milan Mačvan koji će bodriti saigrače. Kapitenu selekcije pred početak meča predsednik košarkaškog saveza Predrag Danilović uručio je prikladan poklon.

 

 

15.45 - Naša selekcija igra u pojačanom sastavu jer su se "orlovima" pred ovaj susret pridružili Nikola Milutinov i Vladimir Lučić.

Foto: Starsportphoto

Zagrevanje naših reprezentativaca

15.41 - "Orlovi" su se već jednom u drugoj rundi kvalifikacija susreli sa Izraelcima koji su tada bili bolji 83:74.

15.35 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen poslednjem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini. Naša reprezentacija nakon poraza od Estonije (71:70) ima imperativ pobede, a ukoliko do nje dođe obezbediće mesto na smotri najboljih reprezentacija sveta ovog leta. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz hale "Aleksandar Nikolić.

(VIDEO) PODRŠKA! Pun "Pionir" stao uz Srbiju kad je najteže!

NAJLEPŠA PODRŠKA ZA "ORLOVE"! Ivana Španović zablistala u "Pioniru"!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija