• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.02.2019

21:07

"ORLOVI" U KINI! Sve što treba da znate, kad je žreb, kakav je sistem i ko igra

Košarka

"ORLOVI" U KINI! Sve što treba da znate, kad je žreb, kakav je sistem i ko igra

Podeli vest

Sada je došlo vreme da se polako misli o Svetskom prvenstvu! Posle mnogo muke košarkaška reprezentacija Srbije uspela je da overi vizu za Kinu, a ovo su detalji koji zanimaju sve ljubitelje igre pod obručima u našoj zemlji

Svetsko prvenstvo počinje 31. avgusta i traje do 15. septembra. Ako Srbija nastupi u najjačem sastavu, ima velike šanse da napadne sam vrh.

Trenutno se plasiralo 28 ekipa, a čekuju se još četiri nacionalna tima. Čekaju se još Kamerun ili Obala Slonovače, kao i dve selekcije iz trilinga Portoriko - Urugvaj - Dominikanska Republika. Ako Crna Gore pobedi Letoniju i ona će biti u Kini.

Evo i spiska svih reprezentacija koje su se do sada plasirale: Srbija, Kina, Tunis, Nigerija, Grčka, Nemačka, Češka, Litvanija, Australija, Francuska, Angola, Novi Zeland, Južna Koreja, Španija, Turska, SAD, Venecuela, Argentina, Kanada, Brazil, Senegal, Italija, Poljska, Rusija, Japan, Jordan, Iran i Filipini.

Foto: Starsportphoto

Žreb je na programu 16. marta, a igra se po sistemu  - osam grupa po četiri tima, a plasman u drugu grupnu fazu izboriće po dve ekipe iz svake grupe. Zatim će se formirati četiri grupe po četiri tima i u četvrtfinale će proći ponovo dve najbolje reprezentacije.

Finale je zakazano za 15. septembar.

"Orlovi", srećno!

REČI KOJE ĆE UVEK PAMTITI! Selektor Đorđević nahvalio NAJVEĆEG RATNIKA "ORLOVA"

ODVEO SRBIJU U KINU, PA OTVORIO DUŠU! Đorđević: Kalendar ubija igrače i reprezentaciju!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija