• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.02.2019

20:30

SRPSKI EVROLIGAŠKI ČETVRTAK! Kalinić predvodio Fener u turskom derbiju, Micov bolji od Šveda!

Košarka

SRPSKI EVROLIGAŠKI ČETVRTAK! Kalinić predvodio Fener u turskom derbiju, Micov bolji od Šveda!

Podeli vest

Košarkaši Fenerbahčea slavili su u 24. kolu Evrolige u turskom derbiju protiv Anadolu Efesa 84:66 (20:17, 23:12, 14:18, 27:19) i tako se dodatno učvrstili na prvoj poziciji. Nešto ranije Armani je bio bolji od Himkija u Rusiji

Sila je Fenerbahče! Košarkaši turskog tima vrlo lako su upisali 21. pobedu u najjačem evropskom takmičenju. Ekipa Željka Obradovića dala je nadu Efesu samo u uvodnih 10 minuta meča, u nastavku nije bilo nikakvih nedoumica.

Druga četvrtina donela je prevagu, kada su kao navijeni igrači domaćeg sastava. Odličan je bio naš Nikola Kalinić koji je svojim trojkama dodatno uticao da prednost Fenera neprestano raste. U poslednjih minut i po pre odlaska na odmor pogodio je dva puta sa distance i tako već najavio pobedu.

Nastavak je išao po planu Žocov tim, neutralisali su nalete gostiju, a naprimetan je bio i naš Vasilije Micić za koga su znali u Feneru da preti velika opasnost. Uspeo je Efes da se primakne na "samo" 10 razlike serijom u poslednjim minutima treće deonica, ali je to bio njihov poslednji pokušaj da išta učine. Poslednja četvrtina bila je rutina za jednog od favorita za osvajanje Evrolige.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Kostas Slukas koji je dao 17, a pratio ga je Kalinić sa 15 postignutih poena. Odličnu partiju pružio je i Marko Gudurić koji je dodao 11. U Efesu jedini raspoložen za igru bio je Adrijen Moerman sa 18 poena, dok je plej "orlova" Micić dao samo dva.

Foto: Euroleague.net

Vladimir Micov

Sa druge strane, u uvodnom meču 24. kola Armani naših Vladimira Micova i Nemanje Nedovića nakon velikog preokreta u poslednjih 10 minuta uspeo je da dođe do velikog trijumfa protiv Himkija. Domaćima nije pomogla ni izvanredna partija Alekseja Šveda (23 poena). Za goste Micov je još jednom briljirao i ubacio 15 poena, a Nedović je dodao sedam.

Na ostalim terenima Makabi je bio ubedljiv protiv Darušafake (77:58), Baskonija je na svom terenu bila bolja od Žalgirias (80:73), Panatinaikos je bez mnogo muke napravio "brejk" u Španiji protiv Gran Kanarije (99:80).

 

EVROLIGA – 24. KOLO

Četvrtak

Himki - Olimpija Milano 88:90
/Šved 23 - Džejms 16/

Fenerbahče - Anadolu Efes 84:66
/Slukas 17 - Moerman 20/

Makabi Tel Aviv - Darušafaka 77:58
/Blek 17 - Evans 17/

Baskonija - Žalgiris 80:73
/Vildoza 16 - Dejvis 13/

Gran Kanarija - Panatinaikos 80:99
/Rabaseda 21 - Kalates 17/

Petak

19.00:  Budućnost - Bajern
20.30:  Olimpijakos - CSKA Moskva 
21.00:  Barselona - Real Madrid 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

"NEKI SRBI JOŠ ŽIVE POD TURCIMA"! Kalinić ponovo podigao buru!

SRBI NA CENI U EVROPI! Saša Obradović preuzima Monako!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija