• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.03.2019

19:11

VOLEO BIH SRPSKO FINALE U ABA LIGI! Trinkijeri: Zvezda je apsolutni favorit, gledaću i fudbalski derbi

Košarka

VOLEO BIH SRPSKO FINALE U ABA LIGI! Trinkijeri: Zvezda je apsolutni favorit, gledaću i fudbalski derbi

Podeli vest

Trener KK Partizana Andrea Trinkijeri izjavio je uoči derbija protiv Crvene zvezde da bi u finalu ABA lige voleo da se sastanu dva najveća srpska kluba kako bi se naredne sezone, posle kraće pauze, Evroliga vrati u Beograd

Partizan i Crvena zvezda igraju drugi ovosezonski derbi u ABA ligi, ukupno treći ove sezone, a eventualna pobeda srpskog šampiona značila bi i novi sudar dva tima u polufinalu regionalnog šampionata, čemu se Trinkijeri ne nada.

- Voleo bih da imamo dva srpska kluba u finalu ABA što bi značilo da će Evroliga biti u Beogradu sledeće sezone. Ja sam pre svega sportista i to bih želeo, to su moji snovi. Svi, ja, igrači, navijači, želimo Partizan u elitnom takmičenju. Ponekad je to teško da se dogodi. Imamo velikog rivala, daleko najbolju ekipa u ABA ligi. Uz to su doveli i Riversa i oni su apsolutni favoriti. Sale Đorđević je kao selektor pozvao trojicu iz Zvezde i samo jednog iz Partizana što je još jedan primer - počeo je priču Trinkijeri.

Ipak, Italijan ne odustaje od borbe i veruje da će crno-beli uspeti da pomrse konce rivalu, kao pre dve nedelju u Nišu.

- Za ovo se živi, jede i diše. Biće izuzetno teško. Oni su top ekipa. Zašto želim večiti derbi u finalu? Ovo rivalstvo je među dva-tri najveća na svetu. Bio sam u Milanu tamo je samo u fudbalu. U Beogradu je košarka, fudbal, rukomet, vaterpolo, tenis. Nešto zaista specijalno - rekao je Trinkijeri i pohvalio novo pojačanje Zvezde Kej-Si Riversa.

Čovek koji je Partizanu nedavno doneo prvi trofej u sezoni rekao je da se ne uzbuđuje previše oko rezultata i da da eventualni poraz ne gleda kroz čuvenu priču "na život ili smrt", već priliku da čestita rivalu ako bude bolji.

Ako budu bili bolji, pružiću ruku i čestitati. Ne volim te priče na život ili smrt, uvek je tu još jedan dan, utakmica i trening - rekao je Trinkijeri i otkrio da će gledati fudbalski derbi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija