• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2019

20:11

(VIDEO) VALENSIJA PRVI POLUFINALISTA EVROKUPA, čekaju nas tri majstorice!

Košarka

(VIDEO) VALENSIJA PRVI POLUFINALISTA EVROKUPA, čekaju nas tri majstorice!

Podeli vest

Valensija je prvi polufinalista Evrokupa, nakon što je i u drugoj utakmici pobedila Ritas rezultatom 71:56

U pobedničkom sastavu istakao se Majk Tobi sa 18 poena i sedam skokova. Jedini dvocifreni pored njega je bio iskusni Fernando San Emeterio sa 11 poena,  po osam su dodali Vil Tomas i Sastre.

Kod domaćina 11 poena imao je Martinas Ehodas, dok su po 10 poena upisali Ejmantas Bendzijus i Artsjom Parahovski.

 

 

Lokomotiva je dočekala Uniks i trijumfovala 68:59, pa izjednačila rezultat na 1:1. Odlučujući meč će se se igrati u Kazanju za pet dana. 

Reprezentativac Rusija Dimitri Kulagin odigrao je sjajan meč, ubacivši 26 poena uz 2 ukradene i 3 izgubljene lopte. Mateuš Ponitka ubacio je 11 poena, a Trevor Lejsi dodao je 10 uz 5 skokova, 4 asistencije i 2 ukradene lopte. 

Na drugoj strani, najefikasniji je bio Erik Mekalum, inače brat NBA zvezde Si Džeja Mekaluma, imao je 19 poena i bio jedini dvocifreni košarkaš svog tima.

 

 

Majstoricu će igrati i Unikaha i Alba, pošto je u drugom meču u Malagi slavio tim iz Berlina sa 101:81. U pobedničkom sastavu se istakao Rokas Giedraitis sa 23 poena, Sikma je dodao 14. U redovima Unikahe 15 poena Šermadinija, Roberts je dodao 13 , a 12 poena upisao je Salin,  dok su 10 dodali reprezentativac Srbije Dragan Milosavljević i Kajl Vilčer.

Treći meč se igra u Berlinu 13. marta. 

 

Andora je na svom terenu bila ubedljiva protiv francuskog Asvela, slavili su sa 98:79, pa je sada 1:1 u seriji, majstorica se igra 13. marta u Lionu. Rafa Luz je predvodio pobednički sastav sa 17 poena, 15 je dodao Dilan Enis, 12 poena ubacio je Šurn. 

Kod Asvela 16 poena talentovanog Tea Maledona, 14 je dodao Ej Džej Sloter, hrvatski reprezentativac Miro Bilan upisao je 12 poena.

EVROKUP
 

Druge utakmice četvrtfinalne serije 

Petak

Ritas - Valensija 56:71
Lokomotiva Krasnodar - Uniks Kazanj 68:59
Andora - Asvel 98:79
Unikaha - Alba 81:101

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17