• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.03.2019

09:37

(VIDEO) SRBIJA U DRUGOM ŠEŠIRU za žreb za Svetsko prvenstvo u košarci!

Košarka

(VIDEO) SRBIJA U DRUGOM ŠEŠIRU za žreb za Svetsko prvenstvo u košarci!

Podeli vest

Međunarodna košarkaška federacija objavila je proceduru za žreb za Svetski kup koji se održava u Kini ove godine

Žreb je na programu u subotu od 18.30 po lokalnom vremenu, odnosno od 11.30 po srednjoervopskom, a 32 reprezentacije koje su se plasirale na Svetsko prvenstvo su podeljene u osam šešira od po četiri tima, koji su bazirani na FIBA rang listi.

Po tome je naša reprezentacija završila u drugom šeširu zajedno sa Argentinom, Litvanijom i Grčkom.

Srbija se u žrebu neće ukrštati sa ekipama iz prvog, četvrtog, petog i osmog šešira, mada će i tu biti ograničenja zbog geografije. To će biti na samom žrebu, u pitanju su Rusija, Australija i Brazil, Kanada, Crna Gora, Filipini i Koreja, kao i Nigerija, Novi Zeland, Senegal, Angola.
 

 

Srbija će na startu turnira igrati u Vuhanu, Nanđingu, Fosanu ili Donguanu, što znači da će biti smeštena u Grupu B, D, F ili H. 

Nakon prve faze ukrštaju se po dva najbolja tima iz grupa A-B, C-D, E-F i G-H. Druga runda takođe će biti igrana po grupana, a tek nakon toga slede eliminacije.

Mundobasket je na programu od 31. avgusta do 15. septembra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bgd

pre 5 godina

Kakva je to rang lista po kojoj je Kina u prvom a Srbija u drugom šeširu?

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija