• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.03.2019

11:31 >> 12:01

ŽREB ZA SVETSKO PRVENSTVO! "Orlovi" protiv Italije, Filipina i Angole, na SAD možemo tek u polufinalu!

Košarka

ŽREB ZA SVETSKO PRVENSTVO! "Orlovi" protiv Italije, Filipina i Angole, na SAD možemo tek u polufinalu!

Podeli vest

Kuglice su rekle svoje! Košarkaši Srbije dobili su rivale sa kojima će igrati u prvoj fazi Svetskog prvenstva koje je u Kini na programu od 31. avgusta do 15. septembar

Kobi Brajant nam je doneo sreću... Srbija je dobila grupu u kojoj je favorit! Igramo protiv Italije, Filipina i Angole, a sa SAD možemo da igramo tek od polufinala.

Naša grupa se ukršta sa grupom C gde se nalaze Španija Portoriko, Iran i Tunis! Kasnije se formiraju četiri grupe po četiri tima, a odatle po dva najbolja idu u četvrtfinale.

Ako u obe naše grupe budemo prvi, protiv selekcija SAD snage možemo da odmerimo tek u finalu!

 

TOK ŽREBA:

A: Kina, Venecuela, Poljska, Obala Slonovače

B: Argentina, Rusija, Južna Koreja, Nigerija

C: Španija, Portoriko, Iran, Tunis

D: Srbija, Italija, Filipini, Angola

E: Amerika,Turska, Češka, Japan, Novi Zelnad

F: Grčka, Brazil, Crna Gora, Novi Zeland

G: Francuska,  Dominikanska republika, Nemačka, Jordan

H: Litvanija, Australija, Kanada, Senegal

12.27 - Srbija će igrati u Fošanu!

12.20 - Peđa Bogosavljev će imati važnu ulogu u žrebu!

12.10 - Džejson Derulo zabavlja navijače pred početak žreba.

12.08 - Ludnica u Šenženu, Kobi Brajant doneo je pehar namenjen pobedniku.

12.07 - Jao Ming je pozdravio sve pristune, a Srbiju na žrebu predstavlja Dejan Tomašević.

 

 

12.01 - Manifestacija počinje!

11.55 - Evo kako će se žreb odvijati:

11.40 - Šta i kako posle grupne faze?

Plasman u drugu fazu Mundobasketa izboriće po dva najbolja tima i formiraće četiri nove grupe, s tim što će u prvoj igrati najbolji timovi iz grupa A i B, u drugoj iz grupa C i D, u trećoj E i F i u poslednjoj, četvrtoj po dve provoplasirane ekipe iz grupa G i H.

U četvrtfinale, koje je zakazano za 10. i 11. septembar, ići će po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe druge faze, polufinalni mečevi na programu su 13. septembra, a meč za treće mesto i veliko finale zakazani su za 15. septembar u Pekingu.

11.35 - Turnir je na programu od 31. avgusta do 15. septembar

11.31 - Kuglice će izvlačiti Jao Ming i Kobi Brajant.

11.30 - Evo kako izgledaju šeširi:

Foto: printscreen

U susret žrebu:

Srbija je još tokom jučerašnjeg dana saznala da je FIBA četiri velika šešira od po osam ekipa podelila u osam manjih, pod parolom "da bi takmičenje bilo ujednačeno".

Žreb je već u startu poludirigovan i Srbija je ušla u šešir sa Argentinom, Litvanijom i Grčkom i sa njima neće moći da se ukrsti u prvoj fazi. Kao ni sa domaćinom Kinom, SAD, Španijom i Francuskom, koji se nalaze u odvojenom šeširu i drugoj polovini žreba.

NEĆE MIRNO SPAVATI! Brajant upozorava Amerikance: Srbija može da pobedi DRIM TIM!

Takvim dirigovanjem određeno je da Srbija može da zauzme svoje mesto u grupama B (Vuhan), D (Fošan), F (Nanking) i H (Dunguan). 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija