• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.03.2019

08:26

BISER KOJI ĆE NAM DONETI MNOGO MEDALJA! Plej visok 211 centimetara, dečko rođen za velika dela!

Košarka

BISER KOJI ĆE NAM DONETI MNOGO MEDALJA! Plej visok 211 centimetara, dečko rođen za velika dela!

Podeli vest

Aleksej Pokuševski je nova zvezda naše, ali i evropske košarke! Srbin je ispisao istoriju slavnog Olimpijakosa. U meču sa Bajernom postao je najmlađi debitant u Evroligi ovog kluba, a on je sve samo ne običan igrač

Momak iz Novog Sada, rođen 26. decembra 2001. godine, ušao je u igru na 51 sekundu pre kraja utakmice i u tom momentu je srušio rekord koji je držao Jorgos Printezis. Iskusno krilo je na meču Olimpijakosa i Vroclava 2002. godine imao 17 godina, sedam meseci i 17 dana, dok je reprezentativac Srbije u momentu debija imao 17 godina, dva meseca i 21 dan.

 

 

Pokuševski je uspeo da pogodi i jedno slobodno bacanje, a u igru je ušao na nagovor Kostasa Papanikolau koji je dao signal treneru Davidu Blatu.

BEZ ŠANSE! Moćni Milutinov zakucao Bajern, upisao se i SRPSKI BISER i ispisao istoriju

Na terenu se na prvu loptu vidi raskošni potencijal. Momak visok 211 centimetara može da igra na poziciji plejmejkera, imao odličan šut sa distance, a ne beži ni od kontakta u reketu. Gotovo je neverovatno da neko može da bude toliko svestran.

Od prvih košarkaških dana u klubu Kadetu, kasnije pet godina u NS starts i sezonu u Vojvodini, igrao sam uglavnom plejmejkera. Sa bratom Ognjenom i ocem Sašom, koji je košarkaški trener, usavršavao sam šut. Trener Boris Pete mi je mnogo pomogao da u pravom smeru razvijam talenat, pa mi danas, bar u mom uzrastu, nije nimalo strano da igram na spoljnim pozicijama. Treba još da učim centarske tehnike, jer još možda nisam svestan svojih fizičkih mogućnosti - rekao je Pokuševski svojevremeno za "Novosti".

Sa 13 godina otišao je u Grčku, sa 15 debitovao za prvi tim Olimpijakosa, a jedno je sigurno. Ovaj momak obećava! Srbija je zemlja raskošnog talenta, a Pokuševski je jedan od klinaca koji bi mogao da ispiše mnoge stranice istorije naše zemlje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija