• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.03.2019

17:47

DIVAC NIJE BIO NAJBOLJI PRIJATELJ SA DRAŽENOM, VEĆ SA MNOM! Rađa progovorio o filmu "Jednom braća": Ne odgovara u potpunosti istini!

Košarka

DIVAC NIJE BIO NAJBOLJI PRIJATELJ SA DRAŽENOM, VEĆ SA MNOM! Rađa progovorio o filmu "Jednom braća": Ne odgovara u potpunosti istini!

Podeli vest

Proslavljeni hrvatski košarakaš Dino Rađa, osam i po godina od premijere filma "Jednom braća", koji veliča odnos između Dražena Petrovića i Vlada Divca, naveo je da njih dvojica nisu bili najbolji prijatelji

Rađa je u izjavi za jutjub kanal "Podcast Inkubator" naveo da je film imao dobru nameru u cilju pomirenja u regionu, ali da u svojoj misiji nije u potpunosti odgovarao istini, kao u primeru odnosa pokojnog Petrovića i Divca.

- Film "Jednom braća" može da se gleda sa dva aspekta: kao uspomena na Dražena i s te strane ima ogromnu vrednost, a drugi je aspekt je poruka "ajmo prestati pričat piz....je i počnimo normalno da živimo što takođe ima dobru priču iza sebe. Međutim, ja kao isvedok te priče i njihovih života znam da u filmu puno toga ne odgovara istini - otkrio je Rađa.

Bivši centar Jugoplastike i Boston Seltiksa je obelodanio šta je prava istina sa Divcem i Petrovićem.

- Nisu Dražen i Divac bili najbolji prijatelji, nego Dražen i Stojko jer su generacijski vezani. A najbolji prijatelj s Divcem bio sam ja, iz istog razloga: generacijska povezanost, zajedno smo igrali od juniorskih selekcija nadalje - otrkio je Rađa i otkrio pozitivne strane ovog dokumentarca iz 2010. godine.

Film je super kao uspomena na Dražena i zato jer nosi poruku da bi trebalo pustiti rat iza sebe jer nikakav rat nikada nije donio ništa dobro, a prvi smo susedi i trebalo bi živeti normalno - rekao je Rađa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Klimt Bec

pre 5 godina

To se moglo zakljuciti i iz niz Divcevih prica, kao i mnogih sportskih reportaza! Naravno i Divceve reakcije kada posle pobede tadasnje Jugoslovenske Reprezentacije, baca Hrvatsku zastavu jednog od gledalaca... Naravno nastaje guzva a pokojni Drazen bio je na strani tog gledaoca, a svima je u tom momentu bilo jasno da je sve otislo u propast!!!

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija