• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

25.03.2019

16:51

TRADICIJA NIJE NA PARTIZANOVOJ STRANI! Crno-belima jedina šansa da ponove seriju iz 2014. godine!

Košarka

TRADICIJA NIJE NA PARTIZANOVOJ STRANI! Crno-belima jedina šansa da ponove seriju iz 2014. godine!

Podeli vest

Košarkaši Partizana moraće u derbiju da ponove seriju pobeda iz 2014. godine ako žele u finale ABA lige! Crno-beli su samo jednom u poslednjih 20 godina uspeli da preokrenu rezultat u plej-of seriji protiv Crvene zvezde, i to u sezoni 2013/14. u završnici Superlige Srbije. Tad su crveno-beli poveli u finalu, ali je konačan rezultat serije bio 3:1 za Partizan

Tradicija ujedno kaže da je Zvezda uradila više od pola posla pobedom nad večitim rivalom posle produžetaka 106:101 u subotu uveče u prvom meču polufinala regionalnog takmičenja.

Italijan zna znanje

Partizan je mnogo napredovao dolaskom Trinkijerija i sigurno može da izbaci Zvezdu uprkos svemu
Milenko Tepić

 

Da odluči majstorica

Naredni susret večitih biće sledeće subote, a legendarni košarkaš Partizana Miroslav Berić smatra da izabranike Andree Trinkijerija ne bi trebalo da opterećuju rezultati iz prošlosti.

- Tradicija nije na našoj strani, ali to ne mora ništa da znači. Partizan je odigrao dobro u prvom meču i malo mu je falilo za pobedu. Zbog toga verujem da će sledećeg vikenda, pred "grobarima", pobediti i produžiti seriju. Ako se dođe do majstorice, onda je sve moguće - kaže Berić.
Reprezentativni bek Milenko Tepić bio je akter finalne serije Superlige Srbije iz 2014. kad je Partizan poslednji put napravio preokret i veruje da je vreme za novi takav uspeh crno-belih.

Foto: Tanjug

- Svaka utakmica je posebna i ne bih ovu sezonu da upoređujemo sa prošlim. Statistika nekad nije sasvim merodavna. Crno-beli su mnogo napredovali ove sezone, posebno od dolaska trenera Trinkijerija i sigurno mogu da izbace Zvezdu - ističe Tepić.

(FOTO) "NE MOGU DA NAPADAM BRATSKI NAROD"! Košarkaš Zvezde podsetio na čoveka koji je zbog Srbije narušio karijeru!

Bez kockanja

Očekujem da Zvezda završi seriju već u subotu, a onda i da osvoji titulu
Demarkus Nelson

S druge strane, američki košarkaš Demarkus Nelson, koji je 2014. godine nosio dres Zvezde, priželjkuje samo da se ne ponovi scenario od pre pet godina.

- Očekujem da Zvezda završi seriju već u subotu. Verujem da se neće ponoviti 2014. godina, kada smo izgubili titulu, iako smo poveli u seriji. Ova generacija je pokazala da ima dovoljno kvaliteta da osvoji titulu - zaključuje Nelson.

Foto: Starsportphoto

Bez Novice i Reglanda

Nekadašnji košarkaš Zvezde i dugogodišnji trener Saša Obradović iz stručnog ugla predviđa da će crveno-beli sad rasterećeno odigrati kao formalni gosti u derbiju i očekuje da već u drugom susretu završe polufinale.

- Sitnice su odlučivale u subotu, baš je bio dobar meč. Mnogo toga zavisiće sad od zdravstvene situacije i hoće li biti povreda. Koliko vidim, Partizanu će verovatno faliti Veličković, a Zvezdi Regland. Moj bivši klub je u prednosti i voleo bih da sve bude gotovo naredne subote - tvrdi Obradović.

ZVEZDA IMA SVOG HEROJA, IME MU JE FILIP ČOVIĆ! Plej crveno-belih dočekao svojih "pet minuta"!

Crno-beli u totalnoj izolaciji

Košarkašima i članovima stručnog štaba Partizana zabranjeno je da do kraja drugog meča plej-ofa sa Crvenom zvezdom govore za medije! Ne zna se da li je to dogovor koji su postigli među sobom ili je naređenje stiglo iz vrha kluba. Uglavnom, sledeći put pričaće na zvaničnoj konferenciji pred utakmicu.
Zbog toga juče nije bilo reakcija iz Humske, a odmah posle meča u subotu centar crno-belih Džok Lendejl poručio je da će se Partizan revanširati rivalu.
- Uprkos porazu dobili smo dovoljno samopouzdanja, jer vidimo da možemo da dobijemo Zvezdu sledeći put. I to ćemo učiniti. Svesni smo grešaka koje smo pravili i ispravićemo ih. Bitno je što ćemo u narednom meču imati podršku naših navijača - kaže Lendejl.

PREOKRET U FINALU 2014. GODINE

1. meč Partizan - Zvezda 88:97
2. meč Zvezda - Partizan 62:82
3. meč Partizan - Zvezda 77:67
4. meč Zvezda - Partizan 87:95
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija