• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

29.03.2019

11:40

VEČITI DERBI VREDAN TRI MILIONA EVRA! Gradski rivali u subotu igraju drugi meč polufinala plej-ofa!

Košarka

VEČITI DERBI VREDAN TRI MILIONA EVRA! Gradski rivali u subotu igraju drugi meč polufinala plej-ofa!

Podeli vest

Košarkaši Zvezde i Partizana bore se za plasman u finale ABA lige, a samim tim i za šansu da se plasiraju u Evroligu, u kojoj bi mogli da zarade oko tri miliona evra

Za sada su crveno-beli bliži plasmanu u finale, pošto vode 1:0 u seriji, ali će klub iz Humske u subotu (19.00, Arena sport 1) imati priliku da im se revanšira u drugom meču polufinala.

Za oba kluba ova polufinalna serija ima ogroman značaj u sportskom, ali i u finansijskom smislu. Pobednik će dobiti priliku da se u finalu bori za titulu šampiona ABA lige, a taj trofej donosi i direktan plasman u Evroligu. To takmičenje je praktično jedino u Evropi koje klubovima može da donese ozbiljniju zaradu.

PRIHODI OD UČEŠĆA U EVROLIGI


Zarada od karata po utakmici 100.000 evra
Pobeda u regularnom delu 37.000 evra
Pobeda u plej-ofu 70.000 evra
Osvajanje trećeg mesta 300.000 evra
Finalisti sleduje 500.000 evra
Šampion dobija 1.000.000 evra
 

Drugi nivo

Za svaku pobedu u Evroligi dobija se 37.000 evra, dok trijumf u plej-ofu donosi 70.000. Pored toga, tim koji bude šampion će zaraditi 1.000.000 evra, finalista 500.000 evra, dok će trećeplasirani na fajnal-foru dobiti 300.000 evra.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović kaže da bi crno-beli povratkom u elitno evropsko takmičenje u potpunosti sanirali dugove.

- To je totalno drugi nivo organizacije. Mnogo su veći prihodi od prodaje ulaznica, veća je zarada i od marketinga. Normalno je i da je veća cena igrača. Svakako bi nam to mnogo značilo, posebno jer mi poslednje dve godine radimo na sanaciji dugova - tvrdi Mijailović.

Savanović: Večiti zaslužuju elitu

Ambasador Evrolige Duško Savanović kaže da navija da se ovo elitno takmičenje vrati u Beograd.
- Bilo bi odlično kada bismo naredne godine imali predstavnika u elitnom takmičenju. Ponovo bi bio spektakl u Areni, bez obzira da li bi u ovom takmičenju učestvovala Zvezda ili Partizan. Naši klubovi svakako zaslužuju da igraju sa elitom i nadam se da će neki uspeti - zaključuje Savanović.

 

Zvezda važi za favorita u ABA ligi, međutim, Mijailović se nada da njegov tim može da iznenadi crveno-bele.

- Očekujem da u narednoj utakmici naši igrači daju sve od sebe, posebno jer igramo pred domaćim navijačima. Oni su naša najveća podrška i pred "grobarima" je sve moguće - kaže Mijailović.

Osim od pobeda u Evroligi, klubovi mogu da računaju i na dobru zarade od prodaje ulaznica. Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je u više navrata istakao da su crveno-beli od pune beogradske Arene prihodovali i do 100.000 evra po utakmici.

- Svi smo svesni šta donosi Evroliga. U periodu kada smo igrali u tom takmičenju klub je samo od jedne utakmice u Areni zarađivao do 100.000 evra. Naravno, ako bi se igralo u "Pioniru", prihodi bi bili mnogo manji - tvrdi Čović.

UDARAC ZA PARTIZAN! VELIČKOVIĆ JOŠ NE TRENIRA, pitanje je da li će igrati protiv Zvezde!

TRADICIJA NIJE NA PARTIZANOVOJ STRANI! Crno-belima jedina šansa da ponove seriju iz 2014. godine!

Ogromna želja

On veruje da će crveno-beli uspeti da se vrate u ovo takmičenje posle godinu dana pauze.

- Uveren sam da možemo da osvojimo ABA Ligu i da se vratimo u elitu. To smo pokazali i u regularnom delu u kom smo imali samo jedan poraz. Kvalitetni smo i imamo ogromnu želju da dođemo do uspeha - zaključuje Čović.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zvezdina Srpska Republika

pre 5 godina

у бој шампиони... Прегази тај Мордор Звездо и правац Евролига! НАПРЕД СВЕТИЊО!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija