• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2019

16:13

ABA DOBIJA DVA MESTA U EVROLIGI?! Novosel: Prvi smo favoriti za pozivnicu!

Košarka

ABA DOBIJA DVA MESTA U EVROLIGI?! Novosel: Prvi smo favoriti za pozivnicu!

Podeli vest

Kako stvari stoje ABA liga bi naredne sezone mogla da dobije dva učesnika u najjačeg evropskom košarkaškom takmičenju. To u prevodu znači da Budućnost i Crvena zvezda već sada (za sada samo u teoriji) mogu da slave plasman u Evroligu

Nakon što je Valensija osvojila Evrokup, a Španiji po pravilu pripada samo četiri mesta u eliti, otvorilo se još jedno dodatno mesto u Evroligi. Direktor ABA lige Krešimir Novosel smatra da bi upravo takmičenje na Jadranu moglo da pošalje još jednog učesnika.

(EKSKLUZIVNI VIDEO) STIDI SE CRNA GORO! SIN MILOVOG BEZBEDNJAKA TUKAO UHAPŠENOG ZVEZDINOG NAVIJAČA! 

- Imamo situaciju za sledeću sezonu, jer je Valensija osvojila Evrokup, te je tako stekla pravo na učešće u Evroligi, a ona ima svoja pravila da ne mogu više od četiri kluba iz iste zemlje nastupati u tom takmičenju. To mesto se sada otvara za pozivnicu. Što se tiče svega, mogu reći da postoji šansa za sledeću sezonu, ali moramo videti šta će o tome reći bord Evrolige. Mislim da smo glavni kandidati za tako nešto, uz VTB ligu i turski šampionat, jer Francuska i Nemačka su već dobile specijalne pozivnice - rekao je Novosel.

Međutim, za razliku od njega, prvi ambasador ABA lige Žarko Paspalj bio je manje optimističan.

- Iskustvo mi kaže da će to ići teško. I nisam baš siguran da će doći do toga. Naravno, bila bi fenomenalna stvar, ali tu pozivnicu neće samo tražiti timovi iz ABA lige, nego i mnogo drugih evropskih ekipa - kaže Paspalj.

Videćemo kakva će biti konačna odluka Đordija Bartomeu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija