• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.04.2019

00:12

BUDUĆNOST SE OGLASILA POSLE PONIŽENJA: Za nas ABA liga više ne postoji!

Košarka

BUDUĆNOST SE OGLASILA POSLE PONIŽENJA: Za nas ABA liga više ne postoji!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Budućnost 97:54 u dvorani "Aleksandar Nikolić" u petoj utakmici finala plej-ofa ABA lige i osvojili trofej u regionalnom takmičenju

Košarkaši Budućnosti nisu davali izjave za medije nakon poraza u petom meču finalne serije ABA lige protiv Crvene zvezde, a trener Jasmin Repeša nije se pojavio na konferenciji za medije. Tim iz Podgorice umesto toga je izdao saopštenje.

Čelnici Budućnosti ogorčeni su zbog atmosfere u kojoj se igrala majstorica i pozvali su čelnike ABA lige da zbog haosa koji su dopustili u Pioniru - podnesu ostavke. 

Saoštenje vicešampiona ABA lige za sezonu 2018/2019. prenosimo u celini.

- U dogovoru sa Čovićem direktor i sportski direktor ABA lige omogućili neregularnost u petoj utakmici finala i fizičke napade na igrače Budućnost Volija.

Foto: Starsportphoto

 

Igrači i stručni štab Budućnost Volija su večeras doživeli horor, linč i fizičko nasilje. Nakon napada koji su zabeležile kamere i preneli svi mediji uključući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija danas poslala klubu u zvaničnom saopštenju.

Povređeni su igrači Noris Kol, Suad Šehović, a Nemanja Gordić je pogođen stolicom. Svesni da je atmosfera takva da nema uslova da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su ucenjeni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sutra. Nažalost, mada su Novosel i Čabarkapa videli da su naši igrači u pravom smislu reči jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljih povreda košakaša i stručnog štaba, sa potencijalno smrtnim ishodom da su još par minuta ostali na terenu, insistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, sa pretnjom da će se utakmica registrovati sa službenim rezultatom od 20:0 u korist Crvene zvezde.

Foto: Starsportphoto

 

Mada svesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni štab. Ponosni smo na naš tim što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren.

O svim dešavanjima ćemo detaljno i sa dokazima informisati klubove vlasnike ABA lige jer sa ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smenu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
branko1

pre 5 godina

Moram da vam kažem da nas baš zabole da li za vas postoji ili ne.Ovo saopštenje ste verovatno izdali posle treće ili četvrte utakmice,dzukele jedne.M A R Š

22

pre 5 godina

A vi sad pravac u Tiranu, pa tamo igrajte sa svojima. Mrš bagro šiptarska!!!

Beki

pre 5 godina

Znali su u buducnosti da ce igrati u Beogradu sto nisu poveli tatine sinove da ih brane, te sto su pljuvali i napadali kosarkase zvezde u podgorici i koji su zasluzeni za sve ovo.

bubasvaba

pre 5 godina

Kad plujete druge ta je DOBRO PLJUVATI A KAD STE PLJUVANI TAD NIJE PAZI KU..MU.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija