• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.04.2019

07:50

(VIDEO/FOTO) GAZITE SRBI! JOKIĆ RAZMONTIRAO SPARSE i doveo Denver na pobedu od polufinala, Bobi izbacio Netse!

Košarka

(VIDEO/FOTO) GAZITE SRBI! JOKIĆ RAZMONTIRAO SPARSE i doveo Denver na pobedu od polufinala, Bobi izbacio Netse!

Podeli vest

Nikola Jokić predvodio je Denver do nove pobede na domaćem terenu protiv San Antonija u petom meču prve runde plej-ofa Zapadne konferencije NBA - 108:90, pa Nagetse jedna pobeda deli od polufinala

Nagetsi vode sa 3-2 i neophodan im je još jedan trijumf da se plasiraju u polufinale konferencije prvi put od 2009.godine.

Srpski centar Nikola Jokić nije bio baš efikasan ali je malo nedostajalo da upiše tripl-dabl. Meč je završio sa 16 poena (5/11 iz igre, 2/4 za tri, 4/4 slobodna bacanja), 11 skokova, 8 asistencija i 2 ukradene lopte za 33 minuta. Centar Nagetsa je poslednju četvrtinu proveo na klupi, a da nije bez sumnje bi upisao  drugi tripl-dabl u plej-ofu.

Najefikaniji u pobednickom timu bio je Džamal Mari sa 23 poena. Vil Barton je upisao 17 poena, Geri Heris 15 poena, Pol Milsap 14...U ekipi San Antonija po 17 poena postigli su Demar Derozan i Lamarkus Oldridž.

Foto: USA Today

 

Denver je brzo došao do dvocifrene prednosti, pa se do kraja utakmice nije postavljalo pitanje pobednika. Zbog toga je trener Nagetsa tokom poslednje deonice odmarao Jokića a šansu su dobili i igrači koji imaju manju minutažu, pa su gosti ublažili poraz.

Košarkaši Filadelfije pobedili su Bruklin u petom meču prve runde plej-ofa Istočne konferencije NBA - 122:100. Naredni rival ekipe za koju nastupa srpski reprezentativac Boban Marjanović biće Toronto.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džoel Embid sa 23 poena, 13 skokova i dve asistencije, Ben Simons je postigao 13 poena, uz pet skokova i šest asistencija, Tobijas Heris je imao učinak od 12 poena, osam skokova i četiri asistencije... Boban Marjanović je igrao 14 minuta, postigao je sedam poena, a imao je i sedam skokova i četiri asistencije.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Rondi Holis-Džeferson sa 21 poenom, a poraz je ublažio i Keris Levert sa 18 poena. 

Košarkaši Portlanda su zabeležili četvrtu pobedu u prvoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije protiv Oklahome 118:115 i time obezbedili nastavak takmičenja.

Fenomenalnu partiju je pružio plejmejker ekipe iz Oregona Demijen Lilard, ubacio je 50 poena i uključujući i trojku šutem sa više od jedanaest metara.  Za 45 minuta na parketu pogodio 10 trojki iz 18 pokušaja, a upisao je sedam skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte. Si Džej Mekalum i Mou Harkles su dodali po 17 poena, dok je Enes Kanter zabeležio dabl-dabl sa po 13 poena i skokova.

Za Oklahomu je Pol Džordž upisao 36 poena i devet skokova, Rasel Vestbruk je imao tripl-dabl 29 poena, 14 skokova i 11 asistencija, dok je Denis Šruder sa klupe dodao 17 poena.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija