• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.04.2019

14:56

HRVATI UDARILI PO SRBIMA: Nećemo da nam Zvezda bude ŠERIF U TEKSAS (ABA) LIGI, postali smo marionete!

Košarka

HRVATI UDARILI PO SRBIMA: Nećemo da nam Zvezda bude ŠERIF U TEKSAS (ABA) LIGI, postali smo marionete!

Podeli vest

ABA liga je umrla za Budućnost, poručili su Pogoričani posle gubitka titule, a pojedinci u Hrvatskom smatraju da bi njihovi klubovi trebalo da istupe iz regionalnog takmičenja

Novinar ''Večernjeg lista'' Karlo Ledinski  je u autorskom tekstu obrazložio zašto bi to bilo dobro za tamošnju košarku. On je ABA ligu nazvao ''Teksas ligom'' u kojoj šefuju Srbi i da dešavanja u "Pioniru" od ponedeljka veče nemaju nikakve veze sa sportom.

- Samo su pištolji nedostajali pa da neko pomisli da je reč o Divljem zapadu, a ne o košarkaškoj utakmici. Sramotne scene koje smo u ponedeljak gledali u beogradskoj dvorani Pionir nemaju baš nikakve veze sa sportom - smatra Ledinski. 

Smatra da ovakva liga više nema nikakvog smisla.

- Liga u kojoj su u prvom planu nacionalizam, politika i niske strasti, a ne sport, izgubila je svaki smisao? Kako je moguće da u jednoj ligi, koja bi trebala biti civilizovana, sat vremena uoči početka odlučujuće utakmice, najžešći navijači domaćina Delije šutiraju na koš, a potom sedaju odmah uz klupu košarkaša Budućnosti i prete im. Možda je i bolje da se to dogodilo, pa da hrvatski, slovenski, pa i crnogorski klubovi shvate da su postali samo marionete u ligi u kojoj se ionako unapred zna da je pobednik Crvena zvezda - upitao se novinar Karlo Ledinski, koji je nekim čudom zaboravio šta se dešavalo u Podgorici.

DVA ČOVEKA SU ME PLJUVALA DIREKTNO U LICE, NAPADALI SU IGRAČE...Tomić otkrio kroz kakav PAKAO su crveno-beli prošli u Podgorici!

ČOVIĆ IZNEO ŠOKANTNE DETALJE: Bokan sa Repešom skovao plan o prekidu finala, MENE SU ČEKALI SA ŠRAFCIGERIMA, u Podgorici smo slušali "Ubij Srbina"

Dodaje da su hrvatski klubovi osnovali ABA ligu sa Slovencima, Crnogorcima i Bosancima, a da su Srbi priključili godinu dana kasnije. 

- Da je među čelnicima te lige imalo zdrave pameti, nakon takvih stvari se utakmica ne bi igrala. Možda je i bolje da se to dogodilo, pa da hrvatski, slovenski, pa i crnogorski klubovi shvate da su postali samo marionete u ligi u kojoj se ionako unapred zna da je pobednik Crvena zvezda. Uspeli su da promene pravila da se fajnal for ne igra na jednu pobedu, već na tri kako bi umanjili mogućnost da ekipe poput Cibone, Cedevite ili Olimpije iznenade i kako bi povećali šanse da trenutno najbogatija i najjača ekipa lige, Crvena zvezda, bude večni prvak, odnosno svake godine izbori mesto u Evroligi. I tako smo došli do apsurda da u regionalnoj ligi isti klub, Crvena zvezda, dođe do četvrte titule u poslednjih pet godina?A koja je onda korist od svega toga hrvatskim klubovima?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 5 godina

U PRAVU STE,VI TREBA DA ISTUPITE IZ ABA LIGE JER STE ZA SRPSKE KLUBOVE NEDORASLI U SVAKOM SMISLU.PORED SRBA VI TROFEJ ABA LIGE MOZETE DA VIDITE SAMO U VITRINAMA CRVENE ZVEZDE,PARTIZANA I FMP-a.

Marko

pre 5 godina

Cekajte ja ovde vise nista ne razumem, cirkus, sila, bahadost smo videli takodje u Podgorici, pa mi nije jasno kako sada samo osuda zbog Beogradskih debila, a pre par dana u PG smo imali istu situaciju i pljuvanje i nasilnio ponasanje. A inace kako ja znam ABA liga je molila i ulizala se srpskom kosarkom a ne obrnuto.

tadija64ZEMUN

pre 5 godina

to je mozda zato sto ste vi mnooogo tupavi,SRPSKI klubovi dizu rejting i kvalitet te lige,tako da bi trebalo sto pre da istupe iz iste,a vi tupsoni se onda .....jebo nas onaj sto nas sastavi

Mina

pre 5 godina

Ko gubi taj se ljuti...ne govore o tome šta su radili timu Crvene zvezde i navijačima kada su oni bili u Hrvatskoj....to treba po kratkom postupku..uza zid i ..ratatata....

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija