• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: B92

18.05.2019

16:55

BITI U REPREZENTACIJI JE VRH VRHOVA, NOVAC JE MNOGO TOGA PROMENIO! Proslavljeni košarkaš objasnio razloge zbog kojih Jokić (ne) igra za Srbiju!

Košarka

BITI U REPREZENTACIJI JE VRH VRHOVA, NOVAC JE MNOGO TOGA PROMENIO! Proslavljeni košarkaš objasnio razloge zbog kojih Jokić (ne) igra za Srbiju!

Podeli vest

Pitanje broj jedan u svetu naše košarke je da li će Nikola Jokić igrati za Srbiju na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini. Nekadašnji proslavljeni reprezentativac Dragan Kapičić ponovo je objasnio šta se sve krije iza (ne) prihvatanja poziva selektora

Kapičić je pokušao da pojasni šta je mislio kada je nedavno rekao da "ako igrač neće da igra za reprezentaciju, onda ga ja ne bih ni zvao".

(FOTO) DOK SRBIJA ČEKA NJEGOVU ODLUKU! Jokić sa drugarima u Somboru pije pivo u kladionici?

- U principu, na to se svodi. Jokić je jedna ličnost i sportista koji je jedinstven na svetu. Košarka ima toliko onih koji je igraju i koji su vezani za nju, tako da je to kuriozitet, da je jedan mlad momak koji je nedavno došao tamo preskačući domaće scene, u NBA pravi takve stvari da je to jednistveno. On ne samo da je uspešan u postizanju koševa, on menja filozofiju igre. Kad se rodi neko takav, to treba poštovati. I biti jako obazriv da takve ličnosti ne odu nekim drugim putem u smislu emocija, relacija sa društvom, državom. Jer to je problem koji sada podiže stepen tenzije na neki način da se sad traži odgovor je li to patriotizam ili ne. Mislim da je to apsurdno - izjavio je Kapičić na TV "Prva".

On je dodao i sledeće:

- Postoji još jedna stvar koja je jako važna, a to je da Jokić predstavlja jednu zemlju. U NBA je postao čovek o kom se priča na najvišem nivou. To je dimenzija koju ne možemo da odvojimo od njegovog patriotizma. Očarani smo kad je nešto jako pozitivno, ali smo isto tako spremni da iskritikujemo i budemo jako ljuti na neke ličnosti. Tu treba biti fleksibilan - nastavio je bivši reprezentativac.

Potom je pojasnio na šta je mislio kada je nedavno rekao da ga ne treba zvati.

Foto: ap photo

- Ovo što sam ranije izrekao, to nije ljutnja, to je jedan odnos sa pozicije društvene odgovornosti prema osobi koja kaže da ne želi da igra. Tu nema više dileme. Znate šta, u moje vreme je bilo u onom drugom smislu apsolutno drugačije. Biti u nacionalnoj selelkciji u zemlji od 22 miliona među 12 je značilo vrh vrhova. E sad, taj profesionalizam koji je došao ne scenu je poremetio brdo stvari i tu se sad pojavljuju uticaji gazda klubova, ogromnog novca koji se vrti i mnogo čega drugog. To je sve promenilo i tu se izgubila da kažemo tako ta patriotska linija - smatra Kapičić.

(VIDEO) MILVOKI SRUŠIO TORONTO! Neko je uspeo da zaseni čak i "GRČKU ZVER"!

Zoran Šećerov sed između ostalog osvrnuo i na reakciju Jokića na brojne kritike i uvrede koje su mu upućene sa društvenih mreža i u komentarima.

- On kada je pričao o tome da mu je svega dosta i da neće igrati imao je 21 godinu. Setite se sebe u tim godinama kako ste reagovali na neke stvari. Svako od nas je na neke stvari reagovao na svoj način tada u odnosu na recimo poznije godine. Ako mislite da je nekom prijatno kada ga njegovi sunarodnici na tako jeftin, neukusan i primitivan način vređaju i omalovažavaju, onda se grdno varate. Jokić kad bi mogao da bira on bi sigurno odabrao da bude na pripremama reprezentacije umesto da baca gume i da se priprema za novu NBA sezone - rekao je Šećerov.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija