• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.05.2019

07:53

(VIDEO/FOTO) REPTORSI ŠOKIRALI ŠAMPIONE! Sijakam zadao žestok udarac Golden Stejtu na startu finalne serije!

Košarka

(VIDEO/FOTO) REPTORSI ŠOKIRALI ŠAMPIONE! Sijakam zadao žestok udarac Golden Stejtu na startu finalne serije!

Podeli vest

Košarkaši Toronto Reptorsa savladali su aktuelne šampione NBA lige Golden Stejt Voriorse u prvom meču finala rezultatom 118:109

Kanadski tim predvodio je sjajni Paskala Sijakam sa 32 poena, osam skokova i pet asistencija, dok je najbolji igrač Reptorsa meč završio sa za njega skroma 23 poena. 

Foto: USA Today

 

Uprkos izostanku  Kevina Durenta, Voriorsi  su u finale ušli kao veliki favoriti protiv kluba koji je završnicu NBA lige izborio prvi put u svojoj istoriji. Ali, Kanađani su nošeni navijačima u meč sa Voriorsima ušli bez straha i poštovanja prema šampionima. 

Ratnici Lenardu nisu dali da diše, limitirali ga na 23 poena, ali je eksplodirao Sijakama. Kamerunski krilni centar u svojoj trećoj NBA sezoni favorit za nagradu za igrača koji je najviše napredovao, a na startu finalne serije tu ulogu je samo potvrdio.

Foto: USA Today

 

Foto: USA Today

 

Pored Lenarda i Sijakame, Mark Gasol je postigao 20 poena, a sve to ispratili su i Fred VanVlit sa 15 poena i Deni Grin sa 11 poena.

Foto: USA Today

 

Golden Stejt je bio oslabljen neigranjem povredenog Kevina Durenta, a Stef Kari nije mogao sam, ubacio je 34 poena uz 5 skokova i isto toliko asistencija, a jedini raspoloženi igrac uz njega bio je Klej Tompson, koji je dodao 21 poen.

Foto: USA Today

 

Foto: USA Today

 

Jedini dvocifren pored njih bio je Drejmond Grin, koji je ubacio 10 poena, ali je imao tripl-dabl, jer je upisao i po 10 skokova i asistencija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija