• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

08.06.2019

09:36

DEVOJKE ZA PONOS! Košarkašice rizikuju karijeru zbog Srbije!

Košarka

DEVOJKE ZA PONOS! Košarkašice rizikuju karijeru zbog Srbije!

Podeli vest

Imamo nekoliko košarkašica koje će igrati na sopstvenu odgovornost na Evropskom prvenstvu i time će rizikovati karijere zbog Srbije, poručuje selektorka ženske reprezentacije Marina Maljković

Ona nije otkrila o kojim se devojkama radi, ali je poznato da su neke od najboljih igračica - Sonja Petrović, Ana Dabović i Jelena Milovanović imale nezgodne povrede u skorije vreme.

Nismo jaki kao 2015.

Reprezentativke žele da na Evrobasketu (27. jun - 7. jul) nastupe u najjačem sastavu, budući da je Srbija, uz Letoniju, organizator takmičenja. Maljkovićeva otkriva da bi neke od devojaka mogle posle turnira da se oproste od košarke.

- Situacija nije sjajna, jer imamo mnogo problema sa povredama. Lekarski tim za sad ima najviše posla. Zato moram da istaknem da će većina starijih košarkašica igrati na sopstvenu odgovornost na Evrobasketu. Čak i po cenu da nakon prvenstva završe karijere! Neke od njih su igranje za Srbiju stavile ispred sopstvenih karijera. One ne žele o tome da se priča i da se zna na koga mislim, ali ja sam morala da kažem - poručuje Maljkovićeva.

Foto: Reuters

Sonja Petrović

 

Srbija je 2015. osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, a zatim i bronzu na Olimpijskim igrama 2016. godine. Maljkovićeva smatra da će aktuelni tim teško ponoviti prethodne uspehe.

- Ovo nije tim iz 2015. i to bi svi morali da razumeju. Devojke su starije i životi su im se od tad dosta promenili. Neke su postale majke, neke nisu u tako dobroj formi kao ranije, svašta se dešavalo za ovih nekoliko godina - objašnjava Maljkovićeva.

Navijači, pomozite

Reprezentacija Srbije treći put biće domaćin Evropskog prvenstva, a Maljkovićeva se nada da će njene izabranice imati veliku podršku u Zrenjaninu, gde će igrati u grupi sa Belorusijom, Rusijom i Belgijom.

- Svesni smo da će naši navijači imati velika očekivanja, ali to nas ne plaši. Nećemo zbog toga imati veći pritisak. Mi volimo da igramo pred punom halom i to nam pričinjava zadovoljstvo. Zato se nadam da će naši navijači doći u što većem broju kako bi nas podržali tokom Evrobasketa - zaključuje Maljkovićeva.

Dabović: Drago mi je što se Marina vratila

Srpska košarkašica Ana Dabović kaže da je veoma srećna zbog povratka Marine Maljković na čelo reprezentacije.
- Jednom sam rekla da tim koji pobeđuje ne bi trebalo menjati, a tako je i u ovom slučaju. Svi znamo šta Marina znači za reprezentaciju. Drago mi je što je tu i što ponovo svi zajedno idemo u nove pobede - kaže Dabovićeva.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu „Kosova“ u SE!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu „Kosova“ u SE!

EU je donela sramnu i skandaloznu odluku da primi entitet, lažnu državu Kosovo u Savet Evrope, organizaciju koja se bavi zaštitom ljudskih prava i demokratije. Prvo, Kosovo nije međunarodno priznata država. Drugo, Kosovo ne ispunjava osnovne uslove za prijem, koji se tiču ljudskih prava i demokratije. Na Kosovu, Albanci i albanske vlasti masovno krše sva ljudska prava Srba, 25 godina unazad. Od 2000. godine do danas, Albanci su ubili 105 Srba, a Srbi jednog Albanca (policajac Afrim Bunjaku).

28.03.2024

10:03

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija