• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2019

13:10

PA DA SE PONOVO RADUJEMO MEDALJI! Počinje Evropsko prvenstvo u košarci, Srpkinje hvataju zalet protiv Belorusije!

Košarka

PA DA SE PONOVO RADUJEMO MEDALJI! Počinje Evropsko prvenstvo u košarci, Srpkinje hvataju zalet protiv Belorusije!

Podeli vest

Naša ženska košarkaška reprezentacija ovog četvrtka od 20.30 započinje učešće na Evropskom prvenstvu, koje se ovog leta igra u Srbiji i Letoniji. Zrenjanin će biti grad domaćin izabranicama Marine Maljković

Naša reprezentacija ovog četvrtka igra prvi meč grupe D na Evropskom prvenstvu za dame. Prvi duel Srpkinje će imati sa selekcijom Belorusije.

OSTAVIĆEMO SRCE NA TERENU! Košarkašice Srbije spremne dočekuju prvi meč na Evropskom prvenstvu!

- Daleko od toga da smo favoriti u ovoj grupi, jer za rivale imamo ekipe koje su po sastavu mnogo jače od nas, a to su Rusija i Belgija. Mi jesmo na turniru u Francuskoj napravili dobar rezultat, pobedile Francusku i Tursku, ali smo izgubili od Rusije koja nam je direktan konkurent u grupi. Jačina grupe, ja to tako gledam, treba da bude ogromna motivacija mojim košarkašicama, ne da pričaju o njoj i da kukamo - rekla je Maljkovićeva i dodala:

- Moja obaveza, kao trenera, jeste da kažem kakva je realno situacija. Daleko smo od četvrtfinala, moramo mnogo znoja da prolijemo da bismo prošli najtežu grupu, a to ćemo uraditi samo ispravnim razmišljanjem, da pretvorimo tu realnu težinu naše grupe u nešto pozitivno i da podignemo količinu volje, da budemo tim koji ima ubedljivo najbolji voljni momenat, daleko ispred svih… Svi dobro znate da je reprezentacija sada drugačija, ja i kad sam došla ponovo na mesto selektora imam osećaj ne da nastavljam od 2016. i Rija, već kao da počinjem ponovo iznova 2011. godine, kada sam prvi put došla na ovo mesto - zaključila je selektorka.

Posle prve faze takmičenja, samo prvo plasirana ekipa iz grupe ide direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirana i trećeplasirana igrati utakmicu osmine finala protiv rivala iz grupe C. A po istom sistemu igraju i u grupama A i B. Termini su 1. i 2. jul u Beogradskoj areni.

Utakmice četvrtfinala su na programu 4. jula, a polufinala 6. jula, dok je finale zakazano za 7. jul.

Kompletan raspored pogledajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija