• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.R.

03.07.2019

07:15

SALE NAS JE ŠOKIRAO, ALI ON ZNA ŠTA RADI! Srpski stručnjaci ne sumnjaju u odluku selektora!

Košarka

SALE NAS JE ŠOKIRAO, ALI ON ZNA ŠTA RADI! Srpski stručnjaci ne sumnjaju u odluku selektora!

Podeli vest

Vlade Đurović i Dragan Kapičić iznenađeni su što Nikola Kalinić i Nemanja Nedović neće ići sa reprezentacijom Srbije na Svetsko prvenstvo, ali imaju poverenja u selektora Aleksandra Đorđevića

Niko nema pravo da se Saletu meša u posao, on u reprezentaciju zove igrače koji mu najviše odgovaraju, kažu za Informer Vlade Đurović i Dragan Kapičić! Košarkaški stručnjaci iznenađeni su što je Đorđević odlučio da ne vodi Nikolu Kalinića i Nemanju Nedovića na Svetsko prvenstvo, ali ističu da je selektor dosad donosio dobre odluke.

(VIDEO) DA LI JE KALINIĆ PREDOSETIO ŠTA GA ČEKA? Evo šta je srpski košarkaš rekao dva dana pre objavljivanja spiska!

Problem za selektora

Đorđević će imati slatke muke kada bude birao one koje će da vodi na Mundobasket

Vlade Đurović

Svi zaslužuju šansu

Selektor "orlova" skratio je spisak igrača na koje računa za predstojeći Mundobasket, koji će biti održan u Kini od 31. avgusta do 15. septembra. Najveće iznenađenje upravo je to što među 18 košarkaša nema krilnog igrača Fenerbahčea Nikole Kalinića i beka Olimpije iz Milana Nemanje Nedovića.

- Moram da priznam da jesam malo iznenađen. Ipak, Đorđević najbolje zna kakvu će igru da pravi i koji igrači su mu za to potrebni. Mislim da niko nema pravo da mu se meša u posao i da mu sugeriše koga bi trebalo da vodi na Svetsko prvenstvo - kaže Vlade Đurović za naš list.
Iskusni stručnjak ne želi da ulazi u razloge zbog kojih je selektor "orlova" precrtao Kalinića i Nedovića.

Višak

Kalinić i Nedović imaju kvalitet, ali selektor verovatno ima neku drugu ideju

Dragan Kapičić

- Mislim da Kalinić ima problem sa bolom u leđima. Znam da je razgovarao sa Đorđevićem, ali nisam siguran da li je povreda razlog što neće ići u Kinu. Kalinić bi nam svakako mnogo značio jer igra odlično u odbrani, jedan je od najboljih niskih krila u Evropi, zna da igra velike utakmice. Za Nedovića ne mogu ništa da kažem jer ne znam kakva je situacija - ističe Đurović.


Nekadašnji trener Crvene zvezde, Budućnosti, FMP-a, Lijetuvos Ritasa i Limoža dodaje i da će Đorđević imati velikih teškoća kada bude pravio konačan spisak.

- Imamo sjajan tim, svi igrači koji su među 18 zaslužuju da idu u Kinu. Mislim da će Đorđević imati slatke muke kada bude birao one koje će da vodi na Mundobasket - podvlači Đurović.

Poput Đurovića i nekadašnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić ističe da ne treba sumnjati u odluke selektora.

- Đorđević je šef i on snosi odgovornost u slučaju uspeha ili neuspeha. Nema sumnje da su Kalinić i Nedović kvalitetni košarkaši, ali verovatno selektor ima neku drugu ideju. Sale zna kako će da koncipira igru i koji igrači su mu potrebni da bi to sproveo u delo. Verovatno ima igrača koji se bolje uklapaju u taktiku koju selektor želi da sprovede - smatra Kapičić.

KAKVA ODLUKA! Sale precrtao Kalinića i Nedovića!

Cilj je zlatna medalja

Legendarni košarkaš Crvene zvezde uveren je da će se "orlovi" na Mundobasketu boriti za zlato.

- Finale je izvesno jer imamo veoma jaku ekipu. Neću da kažem da bi bio neuspeh ako ne uđemo u finale, ali očekujem da se borimo za titulu. Poznajući Đorđevića, on pravi tim koji će nas odvesti na vrh - zaključuje Dragan Kapičić.
 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Politika i samo politika u sportu,nažalost.To je isto kao pecaroš da peca bez udice.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17