• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.07.2019

13:02

KOŠARKAŠI DOBILI RIVALE! Saletovi "orlovi" će se prošetati do Evrobasketa 2021!

Košarka

KOŠARKAŠI DOBILI RIVALE! Saletovi "orlovi" će se prošetati do Evrobasketa 2021!

Podeli vest

Najbolji košarkaši Srbije saznali su imena rivala u predstojećim kvalifikacijama za Evrobasket 2021. koji će se odigrati u četiri zemlje - Nemačkoj, Gruziji, Češkoj i Italiji

Košarkaška reprezentacija Srbije će u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine igrati u Grupi E sa Finskom, Gruzijom i protiv pobednika pretkvalifikacione grupe u kojoj su Švajcarska, Portugal i Island.

Evropski vicešampion može da bude zadovoljan žrebom, pošto put do završnog turnira ne bi trebalo da bude zahtevan. Gruzija kao jedan od domaćina Evrobasketa biće jedan od rivala Srbije, iz naše grupe će prolaz dalje obezbediti samo dve najbolje plasirane ekipe, uz Gruziju koja će igrati van konkurencije. 

Na žrebu su se našle 32 zemlje koje su podeljene u osam grupa po četiri tima. Igraće se po "round robin" sistemu, odnosno svaka ekipa sa svakom, kod kuće i na strani, a po tri najbolja tima iz svake grupe izboriće plasman na Evropsko prvenstvo.

Foto: fiba

 

Pred sam žreb treba znati da će ekipe iz prvog šešira biće žrebane u Grupe A, C, E i G, zajedno sa ekipama iz četvrtog (Finska, Nemačka, Češka, Poljska), petog (Gruzija, Crna Gora, Belgija, Izrael) i osmog šešira (kvalifikanti), dok će timovi iz drugog šešira biti žrebani u Grupe B, D, F i H, sa ekipama iz trećeg, šestog i sedmog šešira. 

U predigri za Evropsko prvenstvo biti i sami domaćini završnog turnira, s tim što će oni igrati van konkurencije pa će iz njihovih grupa plasman na veliko takmičenje obezbediti samo po dva najbolja tima. Poslednji, osmi šešir biće popunjen posle odigravanja poslednje runde predkvalifikacija, koje su na programu od 3. do 21. avgusta.

Kvalifikacije za Evrobasket biće odigrane u tri perioda, s tim što će "prozori" za ovu namenu biti otvoreni znatno duže nego za Mundobasket. Prva kvalifikaciona runda trajaće od 17. do 25. februara 2020. godine, sledeća je od 23. novembra do 1. decembra, a poslednja od 15. do 23. februara 2021. godine. Svaki tim će u jednom krugu igrati dve utakmice. 

GRUPE

Grupa A: Španija, Poljska, Izrael, Slovačka/Kipar/Rumunija
Grupa B: Italija, Rusija, Severna Makedonija, Estonija
Grupa C: Litvanija, Češka, Belgija, Albanija/Belorusija/Danska
Grupa D: Hrvatska, Turska, Holandija, Švedska
Grupa E: Srbija, Finska, Gruzija, Švajcarska/Portugal/Island
Grupa F: Slovenija, Ukrajina, Mađarska, Austrija
Grupa G: Francuska, Nemačka, Crna Gora, Luksemburg/Kosovo/V. Britanija
Grupa H: Grčka, Letonija, Bosna i Hercegovina, Bugarska

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija