• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: RTS

09.08.2019

07:15

NEKA JE AMERIMA BOG U POMOĆI AKO SE SRETNEMO! Selektor Đorđević poslao JAKU poruku Amerima i oduševio Srbiju!

Košarka

NEKA JE AMERIMA BOG U POMOĆI AKO SE SRETNEMO! Selektor Đorđević poslao JAKU poruku Amerima i oduševio Srbiju!

Podeli vest

Naš selektor Aleksandar Đorđević na sjajan način je najavio put naše selekcije u Kinu na Svetsko prvenstvo (30. avgust - 15. septembar) i tako oduševio naciju koja jedva čeka početak Mundobasketa

Trenutno se 14 igrača bori za mesto u timu za Mundobasket, dok će konačan spisak od 12 učesnika biti objavljen neposredno pred put u Kinu.

- Rekao bih da su prestali sa pripremama za ovu akciju, ne sviđa mi se reč 'otpali', zvuči malo grublje. Kada je izgovori čovek i kada kaže momcima da prestaje njihovo angažovanje, onda nije baš lepo. Mada, sva trojica su odradili sjajan posao i ja im se ovom prilikom lično zahvaljujem, kao i u ime svih nas ispred Saveza i reprezentativaca. Znali su da će biti samo na ovom početnom delu priprema. Bili su izuzetno profesionalni - rekao je Đorđević za "RTS".

ĐORĐEVIĆ SKRATIO SPISAK! Ovih 14 igrača i dalje u igri za Mundobasket!

Naš tim je u sredu savladao Finsku u Zrenjaninu rezultatom 95:75, a Sale je nakon tog susreta bio besan na igrače i kazao da "što pre moraju da spuste zadnjicu na zemlju".

- Postoje neke stvari na koje čovek mora da obrati pažnju da u kontinuitetu stalno stavlja akcenat. Imamo pravila ne samo ponašanja, nego pristupu igri, treningu, obavezama koje bilo koji reprezentativac prihvati poziv i uđe u akciju mora da uradi do perfekcije. Znamo se već dugo, bolje je da sada budem nezadovoljan, nego kada sve to krene.

Sledeći protivnik je Litvanija koju dočekujemo u subotu u Areni.

- Mislim da će to biti sjajna provera za nas, s obzirom na to da su se kasnije priključili igrači koji su imali ugovorne obaveze sa NBA klubovima. Za nas to neće biti prava slika forme, međutim mislim da smo veoma dobro radili na Kopaoniku. Momci koji su tu dugo su vukli, odradili sve izuzetno dobro i dobijali pohvale s moje strane kada su to zasluživali. Podvlačim da, kada se dođe do ovakvih napora, sve je na njima – oni su ti koji kreiraju uspehe, rezultate i atmosferu... Litvanija je snažan protivnik i ekipa koja decenijama gradi igru na fizičkim duelima. Mislim da dolazi u pravom trenutku za nas, da nas 'dovati', što bi se reklo. Tim koji se sa velikim ponosom okrenula svojoj košarci.

Mundobasket u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra, a "Orlovi" igraju u grupi D sa Angolom, Filipinima i Italijom sa kojom će tokom priprema odigrati i dve utakmice.

Đorđević je naveo da se u takvim susretima "kriju karte" i čuvaju aduti za prvenstvo, ali da će one biti odlične provere jer će biti priključeni i ostali igrači koji nedostaju.

Za kraj, neizbežno je bilo pitanje o selekciji Sjedinjenih Američkih Država, koja ide u oslabljenom sastavu zbog brojnih otkaza.

- Što bi se reklo, dobrodošli u klub (welcome to the club). To se i nama dešavalo mnogih godina do sada. Uopšte ne razmišljamo o njima, ja razmišljam o svim drugim reprezentacijama, osim o Americi. Razmišljam o nekim reprezentacijama koje se ne pominju do sada kao kandidati za medalje i dobar rezultat, poput Nemačke koja poslednjih godina i te kako diže reprezentativne uspehe. Imali smo priliku da dva puta igramo protiv njih u kvalifikacijama, oba meča izgubili. Grčka, Rusija, sa kojom smo imali jako teško polufinale prošle godine... Da ne pominjem i Francusku koja opet dolazi u fantastičnom sastavu. Argentinu, Kanadu, Brazil, Španiju... Nemojte uopšte da razmišljate o Amerikancima i, ako mogu prvi put da kažem, pustimo njih nek igraju svoju košarku, mi ćemo našu. Pa, ako se susretnemo, nek im je bog u pomoći - zaključio je selektor za "RTS".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
beli

pre 4 godine

Izjava glupa da gluplja ne moze da bude...koji rezultat je bio zadnji put?

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija