• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2019

13:33

(VIDEO) "ORLOVI" PRED LITVANIJU! Sale otkrio u kakvom su stanju NBA igrači i kako se Jokić nosi sa pritiskom!

Košarka

(VIDEO) "ORLOVI" PRED LITVANIJU! Sale otkrio u kakvom su stanju NBA igrači i kako se Jokić nosi sa pritiskom!

Podeli vest

Svi NBA igrači su se priključili reprezentaciji i sada se lakše diše. "Orlove" očekuje meč protiv Litvanije (subota 21.00), a selektor Aleksandar Đorđević izneo je svoja očekivanja pred ovaj duel

- Radi se u dobrom ritmu. Odigrali protiv Finske, imali trening na kome se priključio Nikola Jokić. Mislim da će sutrašnja utakmica da bude fizički izuzetno zahtevna, Litvanci godinama grade stil koji im je dao rezultate, igraju fizički. Posle toga idemo u Litvaniju. Mislim da imaju apsolutno najbolje navijače koji prate košarkaški tim, oni prave brend od toga. Tako da mislim da nas čeka lepa atmosfera u Litvaniji. Priključenje Gudurića i Bogdanovića traje, tu će trebati vremena da se priključe. Kao što znate Avramović, Jovanović i Todorović su otpali sa spiska. Hvala im na svemu, želim im sreću, odradili su sjajan posao - rekao je Đorđević a prenose "Sportske.net".

Selektor je otkrio u kakvoj su formi NBA igrači.

- Oni su radili sami, u dobroj su fizičkoj formi. A ovo drugo ćemo znati na kraju. Ako bude kako smo se nadali, reći ćemo to je super. Ako ne bude, imaćemo neki izgovor koji ja ne volim. Imao sam razgovor sa Bogdanom, ja ne volim da imamo bilo kakve izgovore pred veliko takmičenje. Mislim da kroz ovaj period i sve utakmice koje su izuzetno zahtevne, pogotovo Akropolis kup, da će pomoći igračima da dođu do željene forme.

SETILI SU NAS SE! Evo zašto će se Ameri plašiti Srbije u Kini!


Đorđević dodaje da Jokić zna da se nosi sa pritiskom.

- Sa pomoćnim trenerom Antonićem sam proveo kod njega ceo dan, znam ceo plan. Izgleda dobro, radio je dobro. Sa velikim entuzijazmom je ušao među igrače. Svi su jedva čekali da ga vide, svi ga poznaju.

Foto: Starsportphoto

 

Nastavio je u istom ritmu.

- Na nama je da ga usmerimo ka dobroj formi i iznivelišemo. On je pelcovan protiv bilo kakvog pritiska. Nema potreba da pritisak stavljamo pred bilo kog igrača, svi oni imaju pritisak. Ja takođe, trudim se da skinem pritisak sa njihovih leđa, ali smo navikli na njega, jer moramo da se nosimo sa tim ako želimo da osvajamo medalje - rekao je Đorđević.

Što se tiče poslednjeg skraćivanja spiska, selektor je rekao:

- Rok je 48 sati pred utakmicu, dakle posle poslednje utakmice u Kini, to je plan.

On je dodao da se protiv Litvanije uvek igra derbi.

To su uvek specifične utakmice, ne samo protiv njih. Postoji mnogo rivalstava, pogotovo među evropskim utakmicama. Pre nekoliko godina, tu je bila Francuska sa kojom smo često igrali pripremne utakmice, jer sam tada mislio da je fizički najjača ekipa, pa smo iskoristili da podignemo nivo atletike i fizike koja je 2013. godine osvojila zlato - zaključio je selektor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija