• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.08.2019

23:05

ŠAMPIONSKA SRBIJA! Arena progutala sjajne Litvance, ovaj tim i kad ne briljira može mnogo!

Košarka

ŠAMPIONSKA SRBIJA! Arena progutala sjajne Litvance, ovaj tim i kad ne briljira može mnogo!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije slavila je u prijateljskom meču protiv Litvanije 72:68 pred punim tribinama Beogradske Arene

Foto: Starsportphoto

 

Naši košarkaši loše su ušli u utakmicu i Litvanija je to znala kako da iskoristi. Marius Grigonis bio je veoma raspoložen, postigao je osam poena za nekoliko minuta i Litvanci su otišli na velih plus 12 pokazavši da su prilično imuni na sjajnu atmosferu koju je napravila beogradska publika.

Do kraja četvrtine "orlovi" su uspeli da smanje na jednocifren zaostatak – 13:24, a tokom druge četvrtine Jokić je ušao u ritam, Bjelica je takođe imao nekoliko dobrih poteza i naša selekcija brzo je došla do egala, ali se na poluvreme otišlo sa zaostatkom od šest poena – 34:40.

Foto: Starsportphoto

 

Već do polovine treće deonice ubacio je 15 poena, a onda je Milosavljević ubacio trojku za izjednačenje.

Sve se rešavalo u poslednjoj deonici, Litvanci su vodili, Orlovi ih stigli trojkom Jokića, ali su onda ušli u seriju promašenih trojki. Litvanci su napravili šest razlike, a onda Bjelica i Jović spustili na jedan poen razlike na dva minuta do kraja, a onda je Jokić dao koš za vođstvo 68:67 na minut i 15 do kraja. Potom je zakucao Bjelica za erupciju u Areni.

Najefikasni u srpskom imu bio je Bogan Bogdanović sa 18 poena, Nemanja Bjelica dodao 15, dok je Nikola Jokić ubacio 13.

Foto: Starsportphoto

 


U ekipi Litvanije najbolju partiju pružio je Marius Grigonis sa 18 poena, a pratio ga je Mindugas Kuzminskas sa 12 koseva.

Protiv istog rivala, izabranici Aleksandra Đorđevića igraće 12. avgusta u Kaunasu.

Nakon toga Srbija će od 16. do 18. avgusta igrati na Akropolis kupu, a rivali će im biti Grčka, Italija i Turska.

Reprezentacija Srbije 20. avgusta putuje u Kinu gde će poslednje tri provere imati u Šenjangu - 23. avgusta protiv Italije, dva dana kasnije protiv Novog Zelanda i 27. avgusta protiv Francuske.

Prvu utakmicu na Svetskom kupu Srbija igra u Fošanu, gde se 31. avgusta od 9.30 po našem vremenu sastaje sa Angolom.

Svetsko prvenstvo u Kini na progaramu je od 31. avgusta do 15. septembra.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 4 godine

Ovi mogu uz malo sreće sve osvojiti.Jokara,Bjelica,Bogdan,Bobi,Micić....

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija