• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.08.2019

12:46

BOGDAN JE KLJUČNI IGRAČ SRBIJE! Bivši NBA as ima najviše poverenja u košarkaša Kingsa!

Košarka

BOGDAN JE KLJUČNI IGRAČ SRBIJE! Bivši NBA as ima najviše poverenja u košarkaša Kingsa!

Podeli vest

Čuveni slovenački košarkaš Radoslav Nestorović reprezentativca Srbije Bogdana Bogdanovića opisao je kao miks legendarnih Aleksandra Ðorđevića i Predraga Danilovića i poručio da "orlovi" mogu čak i do zlata na Mundobasketu u Kini

Bivši centar San Antonija, Toronta i Indijane smatra da zvezda Kingsa ima puno sličnosti sa sadašnjim selektorom i predsednikom Košarkaškog saveza Srbije.

- Bogdan je miks Danilovića i Đorđevića, koji su uvek davali veliki doprinos reprezentaciji, a takva je situacija i sa njim. Kad treba da se odlučuje, tu je Bogdan da uzme loptu, postigne koš, tako je i u NBA ligi. Njemu bih uvek davao da odlučuje mečeve, jer je takav profil igrača. Pravi majstor, najviše poverenja imam u njega - rekao je Nestorović.

Sviđa mu se 

Kad treba da se odlučuje, tu je Bogdan da uzme loptu, postigne koš, tako je i u NBA ligi. Njemu bih uvek davao da odlučuje mečeve, jer je takav profil igrača. Pravi majstor, najviše poverenja imam u njega


Reprezentaciju Srbije vidi kao jednog od glavnih kandidata za medalju na Svetskom prvenstvu u Kini.

- Selektor Đorđević izabrao je najbolje, ali ni to ne mora da bude nekad presudno. Sve zavisi od jedne utakmice na šampionatu, pogotovo kada dođe osmina finala ili četvrfinale, a to su veoma bitni mečevi da se pobedi. Srbija ima tim koji može da se ozbiljno uključi u trku za medalju i to najvećeg sjaja. Ima dosta faktora koji utiču na plasman - poručio je bivši NBA as.

Foto: Starsportphoto

 



Nestorović, koji trenutno radi kao generalni sekretar KS Slovenije, kaže da selektor "orlova" Ðorđević može puno toga da pokaže novim generacijama.

- Napravio je odličan potez što je došao u Virtus i nadam se da će klub bogate tradicije uspeti da vrati na staze stare slave. Želim mu svu sreću u Italiji. Doveo je par pojačanja iz Srbije i verujem da će to biti ekipa za najviše domete u Evroligi. Sa druge strane, Sale je ne samo veliko košarkaško ime, već je i sjajan čovek i čast je za sve nas da budemo u njegovom društvu - zaključio je osvajač NBA prstena sa Sparsima.

Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a Srbije se nalazi u grupi sa Italijom, Portorikom i Angolom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija