• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2019

09:45

(VIDEO) BRUKA FIBA! Priznala da je Litvanija pokradena, sudije proterane sa šampionata!

Košarka

(VIDEO) BRUKA FIBA! Priznala da je Litvanija pokradena, sudije proterane sa šampionata!

Podeli vest

Ovo se ne viđa često! FIBA je priznala da su Litvanci žestoko oštećeni u utakmici sa Francuskom (78:75)

Zbog ozbiljne greške sudija ekipa Dainijusa Adomaitisa eliminisana je sa Mundobasketa, tako da im ova odluka FIBA nije neka uteha

Sudijska trojka u sastavu Antonio Konde, Danijel Garsija Nijeves i Leandro Leskano više neće deliti pravdu u Kinu. Sva trojica su suspendovana zbog grubog previda. 

FIBA NAM JE POMOGLA DA POBEDIMO GRČKU! Greg Popovič priznao kako je njegova selekcija došla do trijumfa!
 


Podsetimo, Litvanija je u samoj završnici meča direktno oštećena za jedan poen. Pola minuta pre kraja, kod drugog slobodnog bacanja Jonasa Valančijunasa, jedan francuski košarkaš je uzdrmao obruč, na šta sudije nisu reagovale, pa je umesto izjednačenja ostalo 76:75 za Francusku, koja je potom iskoristila napad i došla do ključne prednosti.

(VIDEO) OVO JE JE*ENA ZAJE*ANCIJA! Selektor Litvanije grmi nakon velikog skandala: Imajte poštovanja prema ovim ljudima, dva meseca su bez svojih porodica!

Toliko su bili besni čelnici litvanske selekcije da su uložili protest Međunarodnoj košarkaškoj federaciji, ali ih odluka FIBA nije obradovala.

- Posle video analize utakmice Litvanija - Francuska, FIBA je utvrdila da je prilikom poslednjeg slobodnog bacanja litvanskog igrača sa brojem 17 (Valančijunas), 30,8 sekundi pre kraja četvrte četvrtine francuski košarkaš sa brojem 27 (Gober) dotakao obruč dok je lopta još uvek bila na njemu. Pravilna odluka bi bila da se dosudi 'remećenje' (kretnje lopte) i da se dodeli poen Litvaniji. Arbitri sa ovog meča neće više deliti pravdu u preostalim utakmicama Svetskog prvenstva -  saopštila je FIBA.

 

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija