• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2019

14:59

(VIDEO) ĐORĐEVIĆ OŠTRO PRED ARGENTINU: Ono da se ne sudi Jokiću, takvom igraču? To je nemoguće!

Košarka

(VIDEO) ĐORĐEVIĆ OŠTRO PRED ARGENTINU: Ono da se ne sudi Jokiću, takvom igraču? To je nemoguće!

Podeli vest

Košarkaši Srbije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kini u utorak od 13.00 igraju sa Argentinom (RTS 1)

Nije našim momcima lako, posle poraza od Španije i teškog puta, dobili su vest da je Vasi Miciću preminula mama posle duge i teške bolesti. 

- Momci su odradili dobar trening, oporavak u teretani. Sada ćemo imati večeru i video analizu. Ustali smo u šest, sigli oko dva...Nije lako, nije. Čudna situacija za jedno ovako veliko takmičenje, ali tu je šta je..idemo dalje. Svi igrači su dobro. Nije im lako. Argentinci su juče samo seli u autobus i za dva i po sata su bili ovde. Mi smo malo drugačije...To su neke stvari...da vidimo lepotu Kine i hale, sve  što su uložili u takmičenje - nasmejao se slektor Đorđević.

 

SALETOVA VOJSKA DŽINOVA MOŽE DA VAS UNIŠTI! Špancima klecaju kolena, "orlovi" seju strah u Kini

HRVAT ODUŠEVLJEN SRBIJOM I BOGDANOVIĆEM: Ameri su jaki, ali "orlovi" su prvi favorit!

Vasa Micić je pokazao veličiju i pored tragedije će ipak igrati protiv Argentine.

- Javno da mu izjavim saučešće, njemu i porodici. Pričali smo, nije mu lako, nije mu bilo lako ni tokom priprema i sve ovo vreme. Prvi put pričamo o tome. On je odlučio da ostane i sutra igra utakmicu i to je velika, velika stvar. Nije lako, njemu je najteže. Svi smo uz njega. Saigrači pokušavaju da mu daju podršku. Stvar koja se desila...ne znam šta da kažem. Nije lako, jako mu je teško, pokazao je veličinu, hrabrost, svaka mu čast.

 

 

Nikolu Jokića čeka razgovor sa selektorom posle isključenja na utakmici sa Španijom početkom treće četvrtine.

- Posle utakmice nije bilo vremena. Obavićemo jedan razgovor. Dešavalo se i u NBA, dešava se da igrači planu, to sve može da se shvati. Ne treba da se dešava u važnim utakmicama, treba nam Jokić na terenu u svakoj utakmici i on je toga svestan. Ta epizoda je završena, nema ni vremena.

TUŽNA VEST! Preminula majka Vasilija Micića!

Do polufinala ćemo morati preko Argentine. Meč je u utorak od 13.00 časova (RTS 1).

- Reprezentacija koja je pobedila sve utakmice. Igraju razigranu, lepu, lepršavu pravu argentinsku košarku sa mnogo asistencija, dodavanja, nesvakidašnjih poteza... Dva pleja su glavni motor ekipe, Kampaco i Laprovitola...uz amblem Argentine u poslednje dve decenije Luisa Skolu koji i dalje igra i igra na jako dobro nivou. Očekuje nas jedna slična utakmica kao što je bila protiv Španije.

VASA DONEO NAJTEŽU ODLUKU U ŽIVOTU! Đorđević: Nije mu lako, odlučio je da igra i to je velika stvar!

(FOTO) SUDIJA JE DOBRO IZVUKAO ŽIVU GLAVU! Jokićev brat poludeo zbog isključenja Nikole, zaleteo se ka terenu...

 

Sledi analiza utakmice sa Španijom.

- Pogledaćemo malo utakmicu od juče, stvari koje nisu dobro radili. Posle utakmice pojavile su se razne stvari, od situacija koje smo videli, sudijskih odluka, nedosuđenja lična na Jokiću kada je izgubio loptu, kada je on napravio tehničku. Videlo se, nemoguće je da se to ne sudi takvom igraču. Moramo da budemo spremni da odreagujemo na čvrstu igru, jer tako će nas i dalje napadati. Da težimo ka našoj igri.

Foto: fiba.basketball

 

Objasnio je selektor šta nije funkcionisalo protiv Španije.

- Nismo iskoristili prednost koju smo mogli da imamo ispod koša. Treća četvrtina je obeležena brejkom u prvih 5 minuta, posle smo se vratili energijom koja je potrebna za ove utakmice. Ali, idemo u četvrtfinale, da tražimo našu igru i šansu da prođemo u polufinale. Znamo šta to donosi sada, šta bi moglo da donese. Bez kalkulacija, najznačajnija utakmica za nas. 

Na "-9" promašili su naši nekoliko otvornih šuteva.

- Italijani su gubili 23 razlike protiv Portorika pa na kraju dobili. Danas je košarka takva, kada se dobije pozitivna energija potrebne su jedna ili dve dobre stvari da se sve okrene. Falilo nam je to. Ali, tako se desilo. U prvom delu promašeno je nekoliko šuteva moglo je sve drugačije da se završi da je to ušlo, a ne trojkom Ljuja koji je španski zaštitni znak. Čovek je ubacio toliko tokom poslednjih sekundi, da je to trašno. To im je dalo elan, energiju, sigurnost...

OPET PROBLEM ZA SRBIJU! Đorđević promenio planove zbog loše organizacije!

(VIDEO) STRAHOVALI SMO, SAD MOŽEMO DA ODAHNEMO! Jokić iskalio bes na sudiji, ali će igrati protiv Argentine!

 

Serđo Skariolo je posle utakmice nahvalio Bogdanovića, ekipu, trenera..

- Hvala mu, ali mi smo ti koji njima treba da pružimo ruku i da kažemo bravo. Godinama pričam da su reprezentacija na vrhu, znaju kako se igraju utakmice za medalje. Neću da kažem da smo mi izgubili, nego da su Španci pobedili nas. Ima razlike

Pred Argentinu mogu da se izvuku pouke iz meča sa Španijom.

- Moramo da analiziramo naše greške, neke stvari koje nismo dobro radili, neki protok lopte...Ekstrapas koji je nas krasio nismo ga imali protiv Španije. Tu možemo da izvučemo puku. U psihološkom smislu? Znamo šta treba da radimo, da mirno i sigurno uđemo u sledeću utakmicu. Na meni je da napravim par sastanaka, uputim igračima par reči, da ih ohrabrim da iz pozitive tražimo našu snagu.

Nije bilo lopti za centre protiv Španije.

- Moramo da igramo našu košarku. Egzekuciju koja je bila limitirana našom nedovoljnom brzinom to smo osetili i to je pouka za sutra. Niko nije šutnuo da promaši, treba da uđu ti šutevi. Takav dan, idemo dalje, takmičenje je dugačko.

Foto: fiba.com

 

Igrači nisu lako podneli poraz.

- Svima je teško pao poraz. Oni su takmičari. Sve što se dešavalo, ne samo kako nas prati štampa u Srbiji, nego svuda. Nije lako izdržati i nositi to. Svako nosi na svoj način. Svako će u jednom trenutku biti iskren i reći kako je i da li uspeo da iznese pritisak, pohvale...Ne valja da pomisliš da je sve to toliko lepo i fenomenalno. Moraš da držiš noge na zemlji da i dalje grabiš. 

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17