• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2019

21:45

ARGENTINCI MAKSIMALNO MOTIVISANI! "Gaučosi" gladni pobede nad Srbijom u četvrtfinalu Mundobasketa!

Košarka

ARGENTINCI MAKSIMALNO MOTIVISANI! "Gaučosi" gladni pobede nad Srbijom u četvrtfinalu Mundobasketa!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Argentine maksimalno motivisano ulazi u duel protiv Srbije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kini

Srbija je bila viđena kao prvoplasirana u grupu J, ali ju je poraz od Španaca u nedelju poslao na Argentince, koji ne žele da se zadovolje činjenicom da su među osam najboljih na planeti.

Plejmejker Argentine Fakundo Kampaco istakao je da je glavni cilj ostvaren, ali da njegov tim može da se nosi sa Srbijom, o kojoj je imao samo reči hvale.

Idemo da damo sve od sebe jer želimo da se izmerimo koliko smo jaki. Još nismo svesni koliko možemo i šta je naša najbolja verzija. Do sada smo igrali odlično ceo turnir, tako da verujem u naš DNK koji nas je karakterisao godinama. Ali kada govorino o protivniku kao što je Srbija, onda smo svesni da moramo biti na 100 odsto fizičkih i mentalnih kapaciteta. Ipak, verujem da možemo u finale ako budemo maksimalno fokusirani. Nadamo se da nismo dostigli vrhunac jer godinama igramo zajedno za ovakva takmičenja. Luis Skola je lider grupe koji nas vodi na pravi način. Igrali smo dobru košarku protiv dobrih protivnika i pokazali da je timska igra iznad svakog individualnog učinka - rekao je Kampaco.

Selektor Argentine Serhio Fernandez istakao je da je Srbija najveći kandidat za osvajanje Mundobasketa, ali ne sumnja da njegov tim može do pobede i na ovom meču.

- Srbija je veoma kompletan tim. Jako su visoki i bez problema mogu da izvedu petorku sa prosekom 2,10 metara. Imaju veoma jake igače pod košem a spolja Bogdanovića koji raznovrsno rešava probleme u napadu. Plus što su veoma iskusni. Moraćemo da odgovorimo brzinom, dinamikom, taktikom... I hrabrošću! Nekada se utakmice ne pobeđuju jer od protivnika vidite džina. I tu ne mislim na fizički izgled. Znamo da je Srbija možda i najveći kandidat za osvajanje Mundobasketa, ali znamo i da sa pravim razmišljanem i stavom možemo da pobedimo svaku utakmicu - rekao je Fernandez.

Meč između Srbije i Argentine igra se u utorak od 13 sati u Donguanu.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija