• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.09.2019

08:55

OVO JE MORALO DA BUDE FINALE! "Orlovi", pobedite Amere i BIĆETE HEROJI!

Košarka

OVO JE MORALO DA BUDE FINALE! "Orlovi", pobedite Amere i BIĆETE HEROJI!

Podeli vest

Sad moramo da se dignemo, da odigramo muški i sa ponosom, poručuje selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević. "Orlove" danas od 13.00 časova (RTS 1) očekuje duel sa selekcijom SAD, ali ne u finalu Svetskog prvenstva kao što smo se nadali, već u borbi za plasman od petog do osmog mesta

Amerikanci su razočarali poput naše selekcije, pošto su juče u četvrtfinalu šampionata u Kini poraženi od Francuske 98:79. Time su "trikolori" osigurali plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. i ostavili Srbiju bez šanse da se preko Mundobasketa kvalifikuje za OI.

Odjeknuli rezultati

Svi svetski košarkaški stručnjaci, kladionice, bivši i aktivni košarkaši verovali su da će "orlovi" igrati protiv ekipe Grega Popovića za svetsko zlato. Porazi oba favorita predstavljaju senzaciju, pa selektor Srbije Aleksandar Đorđević kaže da su Amerikanci takođe uzdrmani.

- Odjeknulo je sve ovo. Nije to eto tek tako jednostavno, niti lako u glavama. Svako to proživljava na svoj način i nosi u sebi svoj ponos i tugu. Kao i radost, koja će doći, za koju radimo i treniramo. Treba se podići, hrabro, muški, sa ponosom. I Amerikanci su uzdrmani, videlo se to, njihov govor tela nije bio dobar. Neće ni njima biti lako. Primenićemo naš recept, izvući ćemo i neke pouke od Francuza i dobro se spremiti za borbu - poručuje selektor "orlova".

STAO UZ KOŠARKAŠE! Miličić poslao jaku poruku "orlovima"!

Svesni su srpski košarkaši da bi ipak obradovali naciju ako bi savladali Amerikance, iako će se iz Kine vratiti bez medalje i bez vize za Olimpijske igre.

- Iskreno, spremali smo se više za Francuze i borbu za plasman na Olimpijske igre. Do toga neće doći, ali nas čeka utakmica za ponos, za prestiž, za pravi sportski rat. Amerika je za nas veliki protivnik. Utakmicu treba da odigramo pametno i hrabro, kao i do sada. Ekipa će biti maksimalno motivisana. Svaka utakmica na SP je značajna u karijerama svih nas i ne vidim zašto ova ne bi bila. I te kako ima značaj, jer je duel dve selekcije koje je, bar na papiru, trebalo da se bore za medalju, a nisu uspele da se dočepaju polufinala. Za nas je ovo veliki izazov i tako ga shvatam - kaže Đorđević.

Razočaranje je ogromno

Svestan je strateg srpskog tima da će mu najteže biti da podigne ekipu posle uzastopnih poraza od Španije i Argentine i činjenice da će rezultat na šampionatu biti daleko od očekivanog.

- Svima je krivo, želeli su do poslednje kapi znoja pobedu. Celog leta smo radili za to, i kada dođe ovakvo razočaranje, onda nimalo nije lako. Profesionalci smo svi, treba da se podignemo, da zatvorimo ovu priču u vezi s Argentinom. Treba se okrenuti pripremi za Amerikance, želji i ponosu, i odatle tražiti najveću motivaciju za duel sa SAD - savetuje Đorđević.

Savanović: Nije tragedija

Nekadašnji reprezentativac Srbije Duško Savanović (36) kaže za naš list da igrače i selektora ne treba "razapinjati" nakon debakla u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.
- Ne treba ovo gledati kao tragediju, pa niko nije poginuo. Ne treba tražiti krivca, jer ovakvo nešto se dešava u sportu. Tačno, jesmo podbacili protiv Argentine. Ali ovi momci su nas navikli na velike rezultate, pa zato ovakve poraze gledamo kao debakl. Smatram da mi kao nacija u svakom sportu imamo prevelika očekivanja. Narod i javnost su naše košarkaše i pre odlaska u Kinu ispratili sa zlatnom medaljom. Naravno da jeste moglo bolje, imali smo kvaliteta za više. Znajte da će ova generacija ostati još dugo na okupu i da će imati šansu da se iskupi - kaže Savanović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija