• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.09.2019

10:55

UZROK KRAHA "ORLOVA"! Rakočević: Psihološki pad, mnogo nam je nedostajao Teodosić!

Košarka

UZROK KRAHA "ORLOVA"! Rakočević: Psihološki pad, mnogo nam je nedostajao Teodosić!

Podeli vest

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije (KS S) zadužen za mušku košarku Igor Rakočević rekao je da je mnogo stvari uticalo na ispadanje reprezentacije Srbije u četvrfinalu Svetskog prvenstva

- U neku ruku me jeste iznenadio. Mi smo bili favoriti pred početak SP, imali smo savršen škor u pripremnom periodu. Međutim, desilo se nekoliko stvari kao što su povrede Teodosića i Milosavljevića, pa onda situacija sa Vasilijem Micićem, što je sigurno dosta uticalo na našu igru i mentalnu snagu. Teodosić je jedan od naših najboljih igrača i vođa ekipe i bez njega je potpuno druga priča. Nažalost, nismo uspeli da pobedimo utakmicu u četvrtfinalu, koja diktira da li je prvenstvo uspešno ili neuspešno. To je i draž košarke, ali i opasnost, jer samo jedna utakmica može da promeni sve. Takve stvari se dešavaju, a ove godine su se desile nama - rekao je Rakočević.

NIŠTA ZLO SE NIJE DESILO! Savan u svom stilu govorio o debaklu "orlova"!

Za razlog loše i nekarakteristične igre izabranika Aleksandra Ðorđevića u četvrtfinalu SP, Rakočević navodi da je psihološki pad usledio posle poraza od Španije.

- Moguće je da su momci psihološki pali posle poraza od Španije, koji je isto bio neočekivan. Košarka je emotivan sport, utakmice se igraju dan za danom i ponekad je teško vratiti se u normalan mod. Imali smo dosta loš dan protiv Argentine, oni su igrali fenomenalno. Nismo uspeli da rešimo te njihove neke akcije iz "pikenrola" i dodavanja na šut za tri poena, to nas je koštalo - kaže Rakočević, član tima koji je u Indijanapolisu 2002. godine osvojila svetsko zlato.

Srbija je na Mundobasket otišla u najjačem sastavu u odnosu na prethodna takmičenja, na kojima je sa prosečnim sastavom stizala do finala.

Bivši kapiten Crvene zvezde navodi da ne postoji jedan razlog zašto ekipa koju su činili izraziti pojedinici nije uspela da se poveže na najbolji način u utakmici protiv Argentinaca.

- Ne može sada ništa definitivno da se kaže. Ne postoji jedan razlog. Slabiji dan u najvažnijoj utakmici je rešio sve. Da smo pogodili koji šut više, da smo bolje odigrali odbranu, sada bi bio drugačiji scenario. Nekoliko lopti, nekoliko odluka može da promeni tok očekivanja i rezultat - zaključio je on.

Bonus video:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija