• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.09.2019

12:28

NEVIĐENA DRAMA I KRAH AUSTRALIJE! Vodila ceo meč, ali Španija je u finalu posle dva produžetka!

Košarka

NEVIĐENA DRAMA I KRAH AUSTRALIJE! Vodila ceo meč, ali Španija je u finalu posle dva produžetka!

Podeli vest

U finalu Svetskog prvenstva u Kini igraće košarkaši Španije koji su u dramatičnom polufinalu savladali Australiju 95:88 posle dva produžetka

Jedna od najboljih utakmica na ovogodišnjem Mundobasketu, za pamćenje. Poveli su Španci 11:6 na startu meča, ali su se Australijanci vratili, početkom druge četvrtine pobegli na "+8" i do finiša čuvali prednost, kada je usledila dramatična završnica borbe za finale Mundobasketa. Ishod meča odlučen je ipak nakon produžetaka. Australijanci će bez sumnje biti besni, jer su sudije malo pogirale "furiju" koja je tokom drugog produžetka slomila otpor "kengura".

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Mark Gasol sa 33 poena, veliku podršku je imao u Rikiju Rubiju koji je imao 19 poena i 12 asistencija, dok je Serhio Ljulj upisao 17 poena uz 6 uspešnih dodavanja. Na drugoj strani je bolji od ostalih bio Peti Mils, na terenu je proveo više od 45 minuta, upisao je 34 poena, 3 skoka i 2 asistencije.

Foto: fiba.basketball

 

Na poluvremenu su "kenguri" imali pet poena više, ali su tokom treće deonice stekli dvocifrenu prednost od 11 poena - 50:39. Međutim, nije posao bio završen. Iako su Austrajanci vodili, Španci nisu odustajali, disali su ima za vratom. Od "minus 7" sredinom poslednje četvrtine došli su do "minus 2" (67:65) poenima Gasolja, Ljulja i Ribasa koji je ubacio trojku. 

 

 

Uspeli su kenguri opet da se odlepe na pet poena, ali na 1.11 do kraja meča Španci su prošli na 70:69. Potom je Ljuj promašio trojku, pa mu se revanširao Delavedola.  

(HIT VIDEO) ZAČEPILI USTA BEZOBRAZNOM AMERU! Bodiroga mu je objasnio neke stvari!

GRCI NE GUBE VREME! Žele domaćinstvo kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre!

 

Potom je usledio veoma loš napad Španije, promašio je Ljulj. A onda su sudije bile u centru pažnje. Dosudili su prekršaj Bogutu nad Gasolom na 8,7 sekundi do kraja meča. Gasol je sa leđa odgurnuo Boguta u borbi za skok, a sudije dosudile faul - Bogutu. Neverica među "bumersima", ali je Mark je sa linije penala doneo prednost Špancima, prvu posle prve četvrtine 71:70.

 

 

Mils je potom uleteo u reket i bio fauliran na 4,7 sekundi do kraja meča. Pogodio je samo jedno slobodno bacanje za 71:71 i ispostavilo se produžetke. 

Ni posle prvog produžetka nije bilo pobednika, a Španci su otpor Australijanaca uspeli da slome tokom drugog produžetka. Australijanci su bili totalno demoralisani i van ritma, što su Španci iskoristili. Serijom 10:0 došli su do osam poena prednosti 90:82, što je bilo nedostižno za "kengure".

U drugoj polufinalnoj utakmici igraju Francuska i Argentina (14.00).

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija