• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2019

08:30

ODLAZI POSLE KINE! Utakmica sa Češkom verovatno poslednja za Đorđevića na klupi Srbije!

Košarka

ODLAZI POSLE KINE! Utakmica sa Češkom verovatno poslednja za Đorđevića na klupi Srbije!

Podeli vest

Košarkaši Srbije igraju sa Češkom za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kini (subota, 14.00, RTS 1), a to mogla bi da bude i poslednja utakmica za selektora Aleksandra Đorđevića na klupi "orlova

Ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije ističe mu zaključno sa Mundobasketom i, kako prenose Novosti, skoro izvesno, naš nacionalni tim dobiće novog selektora za olimpijske kvalifikacije naredne godine. Kako novidi isti izvor Đorđević je sam planirao da se povuče posle Mundobasketa, na kojem su takmičarski ciljevi dobacivali do zlatne medalje. Činjenica da je reprezentacija podbacila na svetskoj planetarnoj smotri učvrstiće njegovo uverenje da je došao trenutak da kormilo reprezentacije prepusti drugom.

Nema dileme da je najbolje rešenje za klupu "orlova" Igor Kokoškov, trenutno asistent u stručnom timu Sakramento Kingsa, koji se već dokazao kao selektor titulom sa Slovenijom na Evrobasketu 2017. u Istanbulu. Kokoškov je i pre Đorđevićevog imenovanja bio ozbiljan kandidat za najosetljiviju poziciju u srpskoj košarci, ali je tadašnji potpredsednik KSS Dejan Bodiroga poklonio poverenje svom nekadašnjem saigraču iz nacionalnog tima.

Ako je potrebo podsećati, Sale je preuzeo reprezentaciju posle tri sušne godine: EP u Litvaniji 2011, propuštene OI u Londonu 2012. i EP u Sloveniji 2013 i na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. osvojio srebrnu medalju.

BORBA ZA PETO MESTO! Đorđević pred Čehe: Isto kao sa Amerima!

(VIDEO) LEGENDA SE POKLONILA SRBIMA! Kobi Brajant nahvalio Bogdana i Jokića!

 

Do Svetskog prvenstva u Kini, najslabiji plasman pod njegovom trenerskom rukom bilo je četvrto mesto na Evropskom prvenstvu 2015. u Francuskoj. Na Olimpijskim igrama u Riju 2016. osvojio je srebrnu medalju. Takođe, na  Evropsko prvenstvo u Istanbulu odveo je otkazima i povredama osakaćenu ekipu do finala. 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srđan

pre 4 godine

Đorđević, Danilović, Divac, Tomašević, Paspalj itd. znaju kako je to osvojiti zlato, jer im je savez omogućio da imaju najbolje selektore. Ovoj sjajnoj generaciji je to uskraćeno, a zaslužili su da imaju do sada najmanje tri zlata. Partizan je taj koji je morao dati šansu Saletu da šest godina vežba i stiče iskustvo, a ne reprezentacija i ne strani timovi. U svim timovima koje je vodio dobijao je otkaz nakon prve sezone, a tako se stiče samo negativno iskustvo i nesigurnost. Ta nesigurnost se za ovih šest godina prenela i na reprezentativce i trebaće dosta vremena da se to popravi. Sale je svoju trenersku karijeru počeo od krova, a ne od temelja i tako je učinio medveđu uslugu i sebi i reprezentaciji.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija