• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2019

10:58

SALE MORA DA OSTANE NA KLUPI "ORLOVA"! Legende srpske košarke stale u odbranu selektora Srbije!

Košarka

SALE MORA DA OSTANE NA KLUPI "ORLOVA"! Legende srpske košarke stale u odbranu selektora Srbije!

Podeli vest

Žarko Paspalj, Zoran Sretenović i Vlada Dragutinović kažu da Aleksandar Đorđević mora da ostane selektor srpskih košarkaša, uprkos tome što je reprezentacija podbacila na Svetskom prvenstvu u Kini

Aleksandar Đorđević (52) mora da ostane selektor košarkaške reprezentacije Srbije jer ćemo s njim u budućnosti imati velike uspehe, poručuju legende srpske košarke! Žarko Paspalj (53), Zoran Sretenović (55) i Vlada Dragutinović (52) tvrde da bi Košarkaški savez Srbije napravio grešku ukoliko bi smenio Đorđevića posle neuspeha na Svetskom prvenstvu u Kini.

SRBIJA OD INDIJANAPOLISA


Evropsko prvenstvo 2003. 6. mesto
Olipijske igre 2004. 11. mesto
Evropsko prvenstvo 2005. 9. mesto
Svetsko prvenstvo 2006. 9. mesto
Evropsko prvenstvo 2007. 13. mesto
Olimpijske igre 2008. nismo učestvovali
Evropsko prvenstvo 2009. 2. mesto
Svetsko prvenstvo 2010. 4. mesto
Evropsko prvenstvo 2011. 8. mesto
Olimpijske igre 2012. nismo učestvovali
Evropsko prvenstvo 2013. 7. mesto


"Orlovi" će danas (subota, 14.00, RTS 1) protiv Češke igrati za 5. mesto na Mundobasketu, što je rezultat daleko ispod očekivanja. Đorđević i igrači najavljivali su borbu za zlatnu medalju, ali porazi od Španije i Argentine su predstavljali prave šamare. Reprezentativci su popravili utisak pobedom nad selekcijom SAD sastavljenom od NBA igrača.

Okrenuti se Tokiju

Legendarni srpski košarkaš Žarko Paspalj kaže za Informer da Đorđević uprkos svemu mora da ostane selektor.

- Igračima i selektoru treba dati podršku. Ne znam čemu spekulacije o novom selektoru. Nadam se da Savez neće ništa menjati. Ispadanje u četvrtfinalu ne znači da je ova ekipa manje kvalitetna od ostalih. Najvažnije što nas čeka je odlazak na Olimpijske igre u Tokio i tome treba sve podrediti. Jul sledeće godine je jako bitan i suštinski nije tako daleko, a tada nam trebaju isti ovi igrači i isti selektor - kaže Paspalj.

 

(FOTO) DNO! AMERIKANAC NASTVALJA DA VREĐA SRBE: Razlika između Srba i jogurta je to što jogurt nije genocidan!

ODLAZI POSLE KINE! Utakmica sa Češkom verovatno poslednja za Đorđevića na klupi Srbije!



On dodaje da imamo vrhunsku generaciju igrača i da je Đorđević pravi čovek da ih vodi.

ĐORĐEVIĆEVA ERA


Svetsko prvenstvo 2014. 2. mesto
Evropsko prvenstvo 2015. 4. mesto
Olimpijske igre 2016. 2. mesto
Evropsko prvenstvo 2017. 2. mesto
Svetsko prvenstvo 2019. 5. ili 6. mesto

- Rezultat u Kini je velika pouka za jednu fantastičnu generaciju. Meč protiv Argentine je dokaz da na velikim takmičenjima i kvalitetnija ekipa može da izgubi važan meč. Doživeli smo pad u dve utakmice i to je deo o kojem treba razmišljati da se u budućnosti ne ponavlja - ističe Paspalj.

Đorđevićevim dolaskom reprezentacija je na poslednjih pet velikih takmičenja osvojila tri srebrne medalje. Na Mundobasketu 2014. i OI dve godine kasnije od "orlova" je uspešnija bila reprezentacija SAD sastavljena oba puta od vodećih NBA igrača.


Zbog toga se ovaj put, kad su Ameri bili oslabljeni, očekivalo da će Srbija konačno prvi put od Indijanapolisa 2002. osvojiti zlato. "Orlovi" su ostali bez medalje, ali proslavljeni košarkaš i trener Zoran Sretenović kaže da nije izgubio veru u Đorđevića i igrače.



- Ne sme da izostane podrška niti igračima, niti selektoru. Zajedno su pravili rezultate. Ove dve utakmice protiv Španije i Argentine odigrali smo loše i tu će se napraviti analiza. Ali sumnja u nastavak rada selektora ne bi trebalo da se dovodi u pitanje. Pogotovo što imamo generaciju igrača koja može još mnogo godina da igra na okupu - poručuje Sretenović.

BORBA ZA PETO MESTO! Đorđević pred Čehe: Isto kao sa Amerima!

HRVATI VEĆ KUKAJU! Čekaju nas brutalni rivali: Srbija, Grčka, Kanada...



Smešne priče

Nekadašnji Đorđevićev saigrač iz Partizanove generacije koja je 1992. godine pokorila Evropu Vlada Dragutinović naziva neozbiljnim i smešnim priče o promeni selektora.

- Postavio bih pitanje ljudima koji dovode u sumnju rad selektora Đorđevića šta onda reći o Gregu Popoviću. Ne mogu da budem objektivan kada je u pitanju Saša Đorđević, ali ako realno pogledamo stvari, dovoljno je ukazati na činjenicu da su Amerikanci na ovom prvenstvu iza nas. Da ne pričamo da za njih igraju NBA igrači i da ih vodi čovek koji je stvorio toliko trenera, generalnih menadžera i igrača. Smešno je ako se uopšte postavlja pitanje o Sašinom radu - zaključuje Dragutinović.


Bonus video



 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 4 godine

AKO ČOVEK SAM PONUDI OSTAVKU I POŽELI DA ODE, NE TREBA GA SPUTAVATI I TERATI DA OSTANE. TREBA MU POŽELETI SRETAN PUT.

AS

pre 4 godine

NJEMU UGOVOR ISTIČE I NE PITA SE SAMO ON NEGO I BOLONJA. ONI IGRAJU EVROPSKI KUP A NE FIBIN TAKO DA MU SE I PROZORI NE PODUDARAJU SA KLUPSKIM OBAVEZAMA. IMA TU ZAČKOLJICA.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija