• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.09.2019

11:42

IGOR RAKOČEVIĆ OTVORIO MOZZART TEREN U VRNJAČKOJ BANJI: Verujem da će ovo igralište iznedriti nove reprezentativce

Košarka

IGOR RAKOČEVIĆ OTVORIO MOZZART TEREN U VRNJAČKOJ BANJI: Verujem da će ovo igralište iznedriti nove reprezentativce

Podeli vest

Na svečanom otvaranju 80. Terena u Vrnjačkoj Banji, u okviru društveno odgovorne akcije kompanije Mozzart „Sto terena za jednu igru", košarkaš Igor Rakočević svima prisutnima poslao je poruku „Preko trnja do zvezda".

Ona je i sjajna paralela sa ovom akcijom uz pomoć koje ruinirani košarkaški tereni širom Srbije postaju moderna sportska igrališta, obnovljena po FIBA standardu.

Nekadašnji reprezentativac, svetski šampion iz Indijanapolisa 2002., čovek koji je nemilosrdno rešetao rivale u Evroligi, ljubimac navijača Crvene zvezde i aktuelni potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije istakao je da je ponosan što je deo akcije „Sto terena za jednu igru".

- Drago mi je što će nove generacije moći da uživaju u igri na terenu urađenom po profesionalnim standardima. Jako sam ponosan što je poneo moje ime, i zahvalan kompaniji Mozzart što nas je danas okupila jednim ovako lepim povodom. Nadam se, i duboko verujem u to, da će ovo igralište iznedriti nove reprezentativce, utoliko pre što je upravo reprezentativcima i posvećen - rekao je Rakočević, zvezda dana u atraktivnom turističkom mestu.

Nove konstrukcije i specijalnu podlogu prvi su isprobali košarkaši mlađih kategorija lokalnih košarkaških klubova Goč i Basket. U revijalnom meču koji su odigrali svima su pokazali kako se u Vrnjačkoj Banji gaje talenti i budući šampioni. Motiv da budu što bolji u revijalnoj utakmici bio je i poklon Igora Rakočevića - potpisani dres iz njegove lične kolekcije. Dres je dobio jedan od mališana koji je istakao da će sada trenirati još vrednije i napornije, a možda baš on bude budući Igor Rakočević, što je najveća želja prvenstveno kompanije Mozzart.

Foto: Mozzart

 

- Danas ponovo možete da vidite zašto obnavljamo terene: zbog ove dece, košarkaških talenata, rekreativaca i svih mladih koji jedva čekaju da istrče na naš teren. Kompanija Mozzart izdvaja značajna sredstva i resurse da bi ovo bilo moguće, ali svaki put kada vidimo da će se linije na terenu uskoro izlizati, a mrežice pocepati od igre - srca su nam puna. Mozzart akciju "Sto terena za jednu igru" sprovodi zbog budućnosti košarke, sporta i mladih. Ovo je 80. teren i nestrpljivo brojimo do stotog. Hvala našem prijatelju Igoru Rakočeviću i opštini Vrnjačka Banja što su nas danas podržali u ovom humanitarnom poduhvatu - kazao je direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart Borjan Popović.

Ističući dugogodišnju saradnju sa Mozzartom predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović se takođe obratio prisutnima.

- Veliko nam je zadovoljstvo što se upravo u Vrnjačkoj Banji otvara osamdeseti rekonstruisani sportski teren u okviru kampanje kompanije Mozzart. Naša saradnja je započela još pre tri godine, kada smo dobili teren na našoj popularnoj "Kocki". Danas nam je ponovo veliko zadovoljstvo što zajedno otvaramo još jedan teren koji će ubuduće nositi ime našeg proslavljenog košarkaša Igora Rakočevića. Ovakvim akcijama promovišemo zajedno sport među mladima, druženje na sportskim terenima i kvalitetno provedeno slobodno vreme, bez telefona, igrica i kompjutera. Zahvaljujem kompaniji Mozzart i Igoru Rakočeviću i verujem da ćemo se uskoro videti na otvaranju i trećeg terena u Vrnjačkoj Banji -  najavio je Đurović.

LEGENDA ODUŠEVLJENA! Beograd od kompanije Mozzart dobio košarkaški teren "Saša Obradović"!

UZROK KRAHA "ORLOVA"! Rakočević: Psihološki pad, mnogo nam je nedostajao Teodosić!

 

Sve prisutne ljubitelje košarke posebno je obradovalo to što su uživo mogli da vide zlatnu medalju osvojenu davne 2002. u Indijanapolisu i da u svojim rukama drže deo istorije košarke i ovekoveče taj trenutak. Budući da je Vrnjačka Banja vrvela od mladih željnih boljih uslova za treniranje košarke, na svečanom otvaranju sportskog igrališta "Igor Rakočević" bilo je jasno i to da će se sa ovog terena tapkanje lopte ubuduće čuti i danju i noću.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija