• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

09.10.2019

07:15

MILIČIĆ KAO LEBRON! Amerikanci oduševljeni povratkom srpskog košarkaša!

Košarka

MILIČIĆ KAO LEBRON! Amerikanci oduševljeni povratkom srpskog košarkaša!

Podeli vest

Srpski košarkaš Darko Miličić (34) vratio se na teren posle sedam godina, a američki mediji pišu da se sad konačno izjednačio sa Lebronom Džejmsom!

Čuveni as Los Anđeles Lejkersa i naš centar bili su prvi i drugi pik na NBA draftu 2003. godine. Od 60 igrača sa tog drafta danas košarku aktivno igraju samo četvorica, a među njima su Džejms i Miličić!

Darko je u nedelju uveče u dresu četvrtoligaša Aj kejm tu pleja iz Novog Sada odigrao svoj prvi meč posle 2012. godine, kada je napustio Boston. Miličićev tim je slavio protiv Futoga (78:50) u novosadskom "Spensu" u 1. kolu Druge regionalne lige sever, a gorostasni centar je na ovom meču postigao dva poena. Međutim, zbog povrede ramena napustio je teren početkom drugog poluvremena.

Veliki promašaj

Amerikancima to nije promaklo, pa su izvestili da se na teren vratio "jedan od najvećih promašaja u istoriji NBA". Od Miličića se zaista očekivalo mnogo, pa su ga Detroit Pistonsi izabrali kao drugog pika, ispred Dvejna Vejda i Karmela Entonija, koji su kasnije postali legende. Naš as se, međutim, nije snašao u SAD, ali ga tamošnji mediji nisu zaboravili.

- Miličić ponovo igra košarku i sad se konačno izjednačio sa Lebronom Džejmsom. Njih dvojica su među retkim igračima sa drafta iz 2003. koji se i dalje bave košarkom. Pored Džejmsa i Miličića, od momaka iz klase "2003" košarku danas igraju još samo Karlos Delfino, koji je ove godine potpisao za bolonjski Lavoropju, i Leandro Barbosa, koji igra za brazilski Minas - pišu Amerikanci.

Gorostasni centar za Informer kaže da nema potrebe da se diže velika euforija oko njegovog povratka na teren.

- Ja to radim za sebe jer mi prija i to je sve. Stvarno ne bih mnogo da pričam o tome, nema potrebe. Svi me zovu poslednjih dana, a to nije bio moj cilj. Mediji previše pažnje posvećuju tome, a to stvarno nije toliko bitno - ističe Miličić.

Bivši asovi

Pored Miličića u klubu Aj kejm tu plej nastupaju i nekadašnji centar Zvezde i Partizana Jovo Stanojević, a tu su i bivši profesionalci Branko Cvetković, Dragan Ćeranić i Mihajlo Delić. Miličić objašnjava da je odlučio da se pridruži ovom timu kako bi privukao mlade da treniraju košarku.

- Drago mi je što ćemo moći da pomognemo da mladi stasaju i zavole košarku. Ova akcija pre svega ima humani karakter. Naravno, potrudićemo se svi da napravimo i takmičarski rezultat. Međutim, ne bih žurio sa tim stvarima - poručio je ranije Miličić.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija