• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2019

14:14

FMP ŽESTOKO OPLEO PO PARTIZANU: Režirana revija prostakluka, nećemo tolerisati ovakav pir divljaka...

Košarka

FMP ŽESTOKO OPLEO PO PARTIZANU: Režirana revija prostakluka, nećemo tolerisati ovakav pir divljaka...

Podeli vest

FMP je u petom kolu ABA lige pretrpeo prvi poraz u regionalnom takmičenju ove sezone pošto je od njih bio bolji Partizan rezultatom 90:85 na gostovanju u "Pioniru"

Ekipa iz Železnika oglasila se saopštenjem u kojem se obrušila na Partizanovu organizaciju utakmice i, kako je navedeno, "mržnju prema FMP-u".

Saopštenje ekipe iz Železnika prenosimo u celosti:

KK FMP ponovo je, u subotu 02.11.2019. godine, umesto deo važne utakmice ABA lige, koja je bila i derbi kola (pa valjda i svojevrsna promocija srpske košarke u regionu), bio deo režirane predstave i „tako normalne" revije prostakluka koja godinama gledamo kada je domaćin našem klubu - KK Partizan.

KK FMP, kao dvostruki osvajač ABA lige, klub sa istorijom, rasadnik reprezentativaca i talenata, od kojih su mnogi propali upravo u samozvanoj „instituciji" srpske košarke, već godinama je meta najgorih uvreda, i slobodno možemo reći mržnje kada gostuje ekipi Partizana. Čime je ta ogromna netrpeljivost i opsednutost KK FMP zaslužena (osim što smo ih sportski pobeđivali na terenu), ne znamo, ali smo u više navrata skretali pažnju, zarad dobrobiti ABA lige i srpske košarke, da nećemo tolerisati ovakav pir divljaka kojima su košarka i sport na poslednjem mestu.

PARTIZAN BEZ VOLDENA NA FMP! Trinkijeri: Ispred nas je dugačak put!

 

Foto: Starsportphoto

 

Nismo napuštali parket i pored činjenice da smo imali mnogo razloga za to, i u prošlosti, pa i u subotu 02.11.2019.godine. Na najgore uvrede upućivane u subotu sa tribina u 8 navrata, zvanični spiker oglasio se samo jednom? Sadržaj ovih uvreda nećemo iznositi u javnost iz osnovne pristojnosti. Ali, ako je to u skladu sa propisima ABA lige i načelima sporta, onda ova liga i košarka u Srbiji nemaju nikakvu budućnost!

Pošto smo od čoveka koji je trenutno na mestu predsednika KK Partizan više puta čuli u javnim istupima da je „dobar srpski domaćin" nije nam jasno da li tako u svojoj kući u Prislonici kod Čačka dočekuje goste psovkama, uvredama na račun njihovih porodica, i najprimitivnijim izlivima mržnje?

Zato dotičnog, koji se očigledno kroz svoje javne nastupe bavi svima, osim svojim klubom (što donekle i razumemo jer je u košarku ušao tek pre 3 godine) smatramo najodgovornijim za organizaciju utakmice 5.kola ABA lige, a skandiranja sa tribina i napade grupe divljaka iza klupe KK FMP organizovanim i režiranim.

KK FMP zato obaveštava ambicioznog čelnika KK Partizan, da za razliku od njega, klub iz Železnika nije od juče u srpskoj košarci, i da će svaki sledeći duel, a organizuje ga KK Partizan - prekidati utakmicu i na najmanji povik i vređanje bilo koga iz delegacije KK FMP!

Foto: Starsportphoto

 

A srpsku košarkašku javnost kojoj je ovo postalo „normalan" model ponašanja i „vruća atmosfera na tribinama" upozoravamo da se zapitaju zašto nam je košarka, počev od Košarkaškog Saveza Srbije i njihovih čelnika (koji su uz to i vrlo jasno navijački opredeljeni uz svu nesposobnost koju pokazuju), tu gde jeste, i zašto je meta uvreda tim i klub u kome se nalazi 10 domaćih igrača od kojih su mnogi, a neki će sutra sigurno biti reprezentativci Srbije?

NIJE IZGLEDALO LEPO, ALI JE IMALO SJAJAN UKUS! Trinkijeri na engleskom opisao pobedu nad FMP-om!

 

Ako je cilj bio da neko po svaku cenu "mora" da pobedi u subotu, trebalo je da o tome bude informisan i KK FMP - da ne dolazi na utakmicu! A ne da se za to angažuju nekadašnji bliski prijatelji iz vremena SFRJ, "čuveni operativac i bivši sudija specijalac" a da zadatak izvršava treći sudija koji je navodno "zalutao" na utakmicu!

KK FMP će u skladu sa srpskom tradicijom uzvratiti gostoprimstvo KK Partizan NIS u drugom delu sezone, a srpsku javnost obaveštavamo da je disciplinski sudija ABA lige kroz dopunski izveštaj detaljno informisan o dešavanjima na utakmici u organizaciji „dobrog srpskog domaćina" i njegovog kluba.

POJAČANJE U HUMSKOJ! Lončar otkrio šta je Partizan dobio dovođenjem Bela!

STRAŠAN SKANDAL U BARU! Navijač napao Amera, evo šta kažu treneri!

 

KK FMP nikome ne preti, ali nakon subote neće ni mirno posmatrati scenario u kome jedan klub, bez obzira na cenu, ponajmanje na terenu želi da dođe do cilja. Ako KK FMP sa 10 srpskih igrača i reprezentativaca naše zemlje, treba da bude deo te „igre", mi u njoj nećemo učestvovati - ali nećemo ni ćutati!

Nadamo se da neće ćutati ni javnost i mediji, i objaviti ovo saopštenje KK FMP, koje je i pokušaju da sačuvamo srpsku košarku, jer njeni temelji nisu pravljeni na događajima i „utakmicama" poput one koja je odigrana u subotu".

Bonus video

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dača

pre 4 godine

Obiće vam se o glavu sto ste vređali Duleta... ako mislite da vam se zaboravi ono svinjo debela, gadjanje papcima, kese sa urinom, drmanje koseba, pljuvanje Vlade Jovanovica.... onda ste se prevarili.

Ana

pre 4 godine

Ko gubi ima pravo da se ljuti ! Malo sam se smejala na ono ,,klub iz železnika nije od juče u košarci ,, dobro pamtimo kako ste nas dočekivali domaćinski i šta ste sve dobacivali našem Duletu . Tada ste dobili kompleks malog , beznačajnog tima kog se ne možete otresti ni dan danas.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija