• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.11.2019

18:10

IMALI SMO PREVIŠE DOBRIH IGRAČA! Micić dao neobično objašnjenje neuspeha Srbije na Mundobasketu!

Košarka

IMALI SMO PREVIŠE DOBRIH IGRAČA! Micić dao neobično objašnjenje neuspeha Srbije na Mundobasketu!

Podeli vest

Plejmejker košarkaške reprezentacije Srbije Vasilije Micić dao je neobično objašnjenje uslovno rečenog neuspeha na "orlova" na Mundobasketu u Kini ističući da se u izboru selektora Aleksandra Đorđevića našlo "previše dobrih igrača"

U opširnom intervjuu za ugledni košarkaški portal Jurohups jedan od najboljih košarkaških organizatora igre je sagledao rezultat našeg tima.

Imali smo ol-star tim. To je činjenica. Ali često se kroz košarkašku istoriju dokazivalo da takav tim nije garancija osvajanja titule. Mislim da nismo imali dovoljno vremena, a imali smo mnogo dobrih igrača u istom trenutku na tako kratkom takmičenju. Ipak, razumem i selektora... Često u prošlosti nismo imali najjači tim na raspolaganju, ove godine su svi želeli da igraju za reprezentaciju. Ali imali smo previše dobrih igrača i to po mom mišljenju nije bilo neophodno za tih nekoliko utakmica - rekao je Micić.

Micić je imao sjajnu prošlu sezonu, a čini se da će ova biti još bolja pošto blista u Evroligi.

- Iskustvo je jako važno. Dok god igraš na visokom nivou, učiš neke stvari i postaješ mirniji u nekim situacijama. Ja sam to osetio na prošlom fajnal-foru jer sam godinu dana ranije igrao na F4 sa Žalgirisom i bio sam jako nervozan. Recimo da nisam odigrao baš najpametnije to polufinale. Ali već sledeće godine sam bio mnogo, mnogo mirniji i imao sam veću samokontrolu. Nažalost, u finalu opet nisam odigrao baš najpametnije. Ali i to je bilo veliko iskustvo i nešto što će mi koristiti u narednom periodu karijere - rekao je Micić.

Mnogi misle da bi sa Efesom mogao da ode i korak dalje nego prošle sezone, a to je titula u Evroligi.

- Ne treba da gledamo previše unapred. Imamo sjajan tim i zadržali smo sve bitne igrače, što je jako važno jer nismo morali opet da provodimo po dva meseca u upoznavanju. Treba samo da idemo utakmicu po utakmicu i imaćemo potencijal da pobedimo svakoga - naveo je bivši Zvezdin košarkaš.

Efes je prošle godine srušio Fenerbahče sa pijadestala najboljeg turskog kluba.

- Kada sam došao u Efes, Fener je bio favorit po imenima na papiru.  Ali kada smo ih na početku sezone pobedili u Superkupu Turske, videli smo da možemo protiv njih. Što je bila dobra podloga za Evroligu. Prošla sezona je za njih  bila veoma teška. Imali su problema sa povređenim igraima, ali su uspeli da budu prvi na kraju ligaškog dela Evrolige. Ipak, bili smo veoma motivisani da ih pobedimo i dobili smo dosta samopouzdanja iz svake pobede nad njima. Igrali smo međusobno prošle sezone čak 14 puta što je zaista nešto neverovatno. I bili smo bolji - naveo je Micić.

Micić je potvrdio da je imao ponudu Real Madrida koju je odbio.

- Bila je ponuda Reala i bio sam svestan šta se dešava. Prethodnih godina sam uglavnom imao običaj da potpisujem ugovore sredinom leta, a onda je došla ta situacija da imam ponudu Reala usred sezone. To je bilo nešto novo i nešto što ne volim da radim. Želim mirnoću tokom sezone. Naravno ovo je biznis i stvari sa kojima moraš da se susrećeš. Onda sma shvatio šta imam ovde u Efesu i šta bih imao tamo. Real je najveće ima u evropskoj košarci, ali prema onome što sam prolazio u karijeri, pokazao sam da mi nije najbitnije ono što je ponuđeno na papiru, već kako se osećam. A ovde sam se osećao lepo i srećno i to je bilo više nego dovoljno da ostanem - naveo je Micić.

Što ne znači da će srpski plej ostati u Turskoj i sledeće sezone. Odlazak u NBA bi mogao da bude sledeći korak.

- Voleo bih da se to desi. Videćemo... Ove godine ima nekih najava, ali pre kraja sezone ne mogu da kažem ništa više - rekao je Micić.

Bonus video:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17