• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.11.2019

12:21

NAJVEĆI STRAH SELEKTORA SRBIJE! Evo čega se Kokoškov posebno pribojava!

Košarka

NAJVEĆI STRAH SELEKTORA SRBIJE! Evo čega se Kokoškov posebno pribojava!

Podeli vest

Igor Kokoškov, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, kaže da je kratkotrajni cilj "orlova" plasman na Olimpijske igre u Tokio, a priznaje da ga je strah samo jedne stvari

Kokoškov kaže da je imenovanje za novog selektora Srbije za njega ostvarenje sna. Uskoro početzi sa pripremama za kvalifikacije za Olimpijske igre, pa je obično glavno pitanje sa kakvim će rosterom Srbija krenuti u pohod na osvajanje turnira u Beogradu.

- Posao selektora je obiman u smislu organizacionog dela i ne svodi se samo na duži ili kraci spisak igraca od 16 ili 20 košarkaša sa kojima pocinješ da radiš u sali. Do toga treba doci. Za mene je to rutina jer nisam prvi put u ulozi selektora. Poslednjih deset godina sam radio u Gruziji i Sloveniji, a sada sam krenuo od početka sa jednim novim projektom, sa novim programom, a to je nacionalni tim Srbije. Prva obaveza je da se napravi jedan veliki spisak svih potencijalnih kandidata i najveći strah koji imam je da tu nekog ne zaboravimo - priznao je i u Intervjuu za Sport klub Igor Kokoškov i dodao:

IMALI SMO PREVIŠE DOBRIH IGRAČA! Micić dao neobično objašnjenje neuspeha Srbije na Mundobasketu!

POŠTOVANJE! Dončić u izboru za najbolji tim Evrolige u deceniji!

 

Tu treba da budu svi koji su u ovom trenutku potencijalni reprezentativci ili oni koji će biti reprezentativci za nekoliko godina, ili neki igrači koji su pod znakom pitanja u smislu da li i dalje žele da igraju za nacionalni tim. Posle toga me očekuju direktni kontakti sa igrah.

Prvi cilj koji je zacrtao sam sebi, jeste osvajanje kvalifikacionog turnira u našoj zemlji i plasman na Olimpijske igre u Japanu.

- Strategija mora da postoji, a trajanje je merilo vrednosti. Ono što ostavljaš iza sebe pokazuje da li dugo traješ. Moj glavni cilj je da u nacionalnoj selekciji ostavim nešto pozitivno iza sebe. To je velika obaveza. Rezultati rada koje ostavimo treba da trasiraju, upute ili nastave da održavaju nacionalni tim i srpsku košarku na visokom nivou. I to je moja intimno najveca želja. Koliko god trajalo, treba da ima odredenu težinu i da se ljudi toga sećaju na jedan dobar i pozitivan način. Da ostavimo nešto pozitivno.

KOKOŠKOV NA PRAGU NBA POJAČANJA! Kaminski čeka poziv Srbije!

RAZBIJAJU - SRBI ZALUDELI AMERIKANCE! Ovako su Jokić i Bogdanović bacili navijače u trans (VIDEO)

 

Svetsna je selektor Srbija šta navijači čekuje od njeha, od košarkaške reprezentacija na predstojećim takmičenjima.

- Znamo da su očekivanja uvek velika, da su očekivanja od ovog leta koje je pred nama posebno velika. Mislim da je vrlo bitno za kontinuitet ove generacije da izađe na veliko svetsko takmičenje, a to su Olimpijske igre. Tu nema tajni. Kratkoročna strategija je apsolutno definisana, a to je da se prođu kvalifikacije, da se osvoji turnir u Beogradu, da odemo u Tokio i da u Tokiju napravimo ozbiljne rezultate. Tu nema mnogo filozofiranja. To je vrlo konkretno definisano i odatle moramo da krenemo. Najvažnija utakmica u nacionalnom timu je uvek ona sledeća. Čeka nas ozbiljno takmičenje narednog leta na turniru gde nema prostora za kiks. To je velika obaveza i lepota ovog posla koji donose to uzbuđenje. U strategiji je i uključivanje mlađih igrača. To smo uvek radili - rekao je Kokoškov.

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija